Bolu'nun bir dönem ziyaretçi akınına uğrayan Yedigöller Milli Parkı şu günlerde yine doğa tutkunlarının ilk adresi olmaya başladı. 2012 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz yıl ulaşıma açılan Yığılca-Yedigöller yolunu kullanan doğa severler ve fotoğraf severlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yedigöller'i tekrar tercih sebebi yapan en önemli etken ise Yığılca'nın turizmde kalkınması için Düzce Valiliği tarafından asfaltlanan 35 kilometrelik Yığılca-Yedigöller yolu... Düzce'nin merkeze en uzak ilçesi Yığılca'daki şelale, mağara ve kanyonların Yedigöller'e giden ziyaretçiler tarafından görülmesi amacıyla yapılan çalışmalar son dönemde meyvesini vermeye başladı. Bugüne kadar bozuk olan yolu nedeniyle Düzceliler'in bile gitmeyi istemediği Yedigöller'e asfaltlanan yeni yolu sayesinde ilgi her geçen gün artıyor. Çevre illerdeki doğa tutkunlarının yanı sıra Düzce'den de turlar düzenlenerek Bolu'nun bu önemli turizm değerinin tanıtımı yapılıyor.

TÜRKIYE'NİN NADİDE ŞELALESİNE YAKIŞMAYAN YOL!

Bu durum barındırdığı bir çok doğal ve tarihi güzelliklere rağmen hala turizmden hak ettiğini alamayan Düzce'deki sorunları akıllara getiriyor. Ziyaret edenlerin hayran kaldığı Samandere Şelalesi'nin hala düzeltilmeyen yolu turizm için büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor. Zaten bozuk olan yol, geçtiğimiz aylarda bölgeyi vuran selden de nasibini almıştı. Türkiye'nin nadide şelalerinden biri olan Samandere'ye giden ve köstebek yuvasını andıran yolun bu hali, civar köylerdeki vatandaşları da isyan ettiriyor. Zaman zaman haberlere konu olan köylüler, Düzce İl Özel İdaresi'nin konuya el atmasını istiyor.

DÜZCE'NİN KARTALKAYA'SI OLMAYI BEKLIYOR

Yine Gölyaka sınırları içerisindeki Kardüz Yaylası da yıllardır kış turizmine kazandırılacağı günü bekliyor. Alt yapı eksiklikleri nedeniyle geçtiğimiz yıllara kadar yatırımcıların sadece incelemekle yetindiği yaylaya çekilen elektrik ve yapılan yola karşın hala tesis için ciddi adımlar atılmadı. Düzce'nin Kartalkaya'sı olacak nitelikteki Kardüz'e gerekli ilginin yıllarca gösterilmemesi sürecin uzamasına neden olurken şimdi bölge bir yatırımcı ya da devlet eliyle değerlendirileceği günü bekliyor.

Komşu il Bolu'nun Yedigöller'i asfaltlanan yol sayesinde son dönemde Yığılca üzerinden ziyaretçi akınına uğrarken aynı ilgi ve alakanın Düzce'nin önemli değerleri Samandere ve Kardüz için de gösterilmesi umut ediliyor.

 

 

HABER:S.KAŞKIR