Yığılca Belediyesi tarafından günler öncesinden duyurusu yapılan iftar programına İş Adamı Ali Ağaoğlu sporsor oldu. 

İlçeye bağlı Hoşafoğlu Köyü'nde çevrecilerin şiddetle karşı çıkmasına  karşılık çimento fabrikası kuracak olan ve bu yatırımı sorunsuz şekilde ilerleyen Ünlü Müteahhit Ali Ağaoğlu, Yığılca'da şehit yakınları ve gaziler için verilen iftarın masrafını üstlendi. AK Parti'nin geniş katılım sağladığı iftar programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ise katılmadı. Düzce protokolünün de hazır bulunduğu iftarda onur konuğu gibi ağırlanan Ağaoğlu'nun yemeği de düzenleyen isim olduğu Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in konuşması ile ortaya çıktı. Yemek sonrası katılımcılara seslenen Başkan Yiğit, "Programımızın düzenlenmesinde büyük emeği olan değerli İş Adamı Ali Ağaoğlu’na çok teşekkür ediyorum." dedi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yığılcalılar ile iftarda buluşan Ali Ağaoğlu'nun büyük önem verdiği yatırımı öncesi bölge halkıyla yakın ilişkiler kurmak istediği görüldü. 

"Medyatik müteahhit buranın altını üstüne getirecek!"  
Diğer taraftan "Doğa katliamı olacak", "Arıcılık bitecek" tepkilerinin gölgesinde Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'nde inşaat çalışmaları devam eden çimento fabrikası geçtiğimiz mart ayında CNN Türk ekranlarına taşınacaktı. Her hafta pazar günü yayınlanan ve Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana taşıyan "Yeşil Doğa" programı sunucusu Güven İslamoğlu, sosyal medya hesabından "Düzce Yığılca... Bu muhteşem doğaya çimento fabrikası kuracaklar. Maslak'ta orman manzaralı lüks daire satan medyatik müteahhit buranın altını üstüne getirecek. Bir tepeyi çimento fabrikası, ormanlarla kaplı diğer tepeyi de hammadde olarak kullanacak. Sonra getirip İstanbul'u betona gömecek. Daireyi satarken de "Doğa içinde huzurlu evler" diyecek. Burası Yedigöller yolu üzerinde yemyeşil bir alan. Huzur işte bu.... Bu pazar 5 Mart'ta saat 14:10'da izleyebilirsiniz." paylaşımında bulunmuştu. 

O program yayınlanmadı
Ancak merakla beklenen bu program, CNN Türk ekranlarında yayınlanmadı. Çimento fabrikasını gündeme getireceği programı yayınlanmayan İslamoğlu, geniş orman örtüsü, gölleri, şelaleleri, yaylaları ve zengin bitki çeşitliliği ile öne çıkan Düzce'ye geçtiğimiz Mayıs ayında yine geldi ve bu kez doğayı tehdit eden taş ocaklarını ve çöp sorununu ekrana taşıdı.

Haber: C. Üstüner