Yemen Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval ve beraberindeki heyet bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi.
Yemen Bakanının Düzce’deki ilk durağı Düzce Valiliği oldu. Vali Ali İhsan Su tarafından kapıda karşılanan Yemen Milli Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Yemen Bakanını Düzce’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali İhsan Su, ebru tablosu ve Düzce’yi tanıtan hediyelerden oluşan sepet takdim etti.
Düzce’nin doğası ve insanlarına hayran kaldığını ifade eden Yemen Milli Eğitim Bakanı, ziyaretinin çok amaçlı olduğunu ifade ederek Düzce’de bazı şirketlerle görüşmelerde bulunacağını belirtti.
Yemen Bakanı Türkiye’nin İslam ve dünya ülkeleri arasında üst seviyelerde olduğunu dile getirerek Türkiye’nin özelikle Milli Eğitim alanında tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.
Yemen ve Türkiye arasında 400 yıllık bir dostluk olduğunu hatırlatan Bakan EL Eşval, “ Dostluğumuzu daha da pekiştirmek istiyoruz. Yemen’de birçok Türk ailesi var. Türk örf adetleri hatta Türkçe kelimeler var. Bunlar aramızdaki bağlılığın vesilesidir.” Dedi.
Yemen Bakanı, bir yazılım şirketi ve Düzce üniversitesindeki ziyaretlerinin ardından Ankara’ya hareket edecek.

Haber: S. KAŞKIR