Meterolojinin "hafta sonu kar geliyor" uyarısı karın ani yağdığı günlerde ulaşımda rastlanan sorunlar nedeniyle dikkatleri Düzce Belediyesi'ne yöneltti. Geçmiş dönemlerde karla mücadele çalışmalarında sınıfta kalan Düzce Belediyesi'nde bu kez işler sıkı tutuluyor. Özellikle uzun süre açılmayan yollar ve buna bağlı olarak bazı bölgelerde belediye seferlerinin durması ile kayan kaldırımlar vatandaşın her kış şikayet ettiği konuların başında gelirken, bu kez aynı sıkıntıların yaşanmasını istemeyen belediye yöneticileri gerekli tedbirleri erkenden aldı.

 

 

Yenersoy: Kışa hazırız

 

Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, "Destek Hizmetleri Müdürlüğü" ekibi nezaretinde iş makinalarıyla birlikte kışa hazır olduklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Yenersoy, ani kar yağışında her türlü alet ve araç teçhizatı ile kara kış şartlarına hazır olduklarını belirterek, kar bıçaklı 5 adet iş makinası, 6 adet bıçaksız iş makinası, 3 adet grayder, 1 adet kar bıçaklı tuz serici, 1 tane de kar bıçaklı TIR aracı ve ihtiyaca binaen kamyonlarla karla mücadele çalışmaları yürüteceklerini ifade etti.



Kaldırımlar tırtıklandı

Mevsim başında ani yağan kar geçtiğimiz yıllarda Kalıcı Konutlar ve arka mahalleler başta olmak üzere bir çok sokak ve caddede ulaşımda sorunlara neden olmuştu. Başkan Yardımcısı Yenersoy, sürekli alanda olduklarını ve her türlü olumsuzluga çare olmak için mücadele ettiklerini söyledi.



Öte yandan yine mermer kaldırımlar da kar yağışı öncesi elden geçirildi. Yağan karla birlikte kaymalara yol açan kaldırımlarda tırtıklama yönetimi uygulandı.

 

Haber; E.TAYHAN