Adliye Sarayı’nın yıllar süren serüveni, Cuma gününden bu yana yapılan taşınma çalışmaları ile nihayet mutlu sona ulaştı. Cumartesi günü yeni binasında hizmet vermeye başlayan Adliye Sarayı, haftanın ilk mesai günü ile birlikte tam kapasite hizmet vermeye başladı.

 

2006 temmuzunda ihale edilen ve aynı yılın aralık ayının başında fora kazıkları çakılarak inşaatına başlanan Düzce Adliye Sarayı 4 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip. Çevre düzenlemesi alanları hesap edildiğinde bu alan 17 Bin metrekareye ulaşıyor.

 

 Binada her biri  fonksiyonel özellikleri ve ferahlığı ile göz kamaştıran 20 duruşma salonu var.  Hakim, savcı ve idarecilerin odaları, il ve ilçe secim birimleri de bulunan binada otopark, konferans salonu, kütüphane, postane ve Kafeterya  gibi bölümler de unutulmamış.

 

Compax arşivleme sistemleri, girişlerde X Ray güvenlik, binanın her tarafını izleme imkanı veren kapalı devre kamera sistemi gibi yenilikler binayı alışılmış Adliye binalarına örnek bir pozisyona getiriyor. Koridorlar ve odalar, bazıları röprodüksiyon, bazıları orijinal olmak üzere birbirinden güzel tablolarla süslenmiş.

 

Düzce Adliyesi depremlerden bu yana Azmimilli İlköğretim’in bir bölümü olarak inşa edilen binada zor koşullar altında hizmet veriyordu. Yeni binanın en az elli yıl herhangi bir sıkıntı yaratmaksızın Düzce’ye hizmet vermesi bekleniyor.