Öncü Medya Grubu yöneticileri, 21 Ocak 2014 tarihli Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararnamesi ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Akif Celalettin Şimşek'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Deveci ve Manşet Gazetesi Haber Müdürü Canan Üstüner, Başsavcı Akif Celalettin Şimşek'e yeni görevinde başarılar diledi. Sohbet havasında geçen ziyarette Başsavcı Şimşek, Düzce hakkındaki ilk izlenimlerini aktardı.
Düzce'nin Ankara-İstanbul arasında çok önemli bir noktada yer aldığını belirten Şimşek, özellikle turistik güzelliklerini merak ettiğini ifade etti. 3 hafta önce Düzce'de göreve başladığını kaydeden Şimşek, şu günlerde nezaket ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi nedeniyle gezme fırsatı henüz bulamadığı Düzce'yi en kısa zamanda yakından tanımak istediğini söyledi.

Mahkeme Yönetim Sistemi

Düzce Adliyesi'nde çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başsavcı Şimşek, Mahkeme Yönetim Sistemi kapsamında oluşturulan ön büro ve danışma masalarının adliye personeline büyük kolaylık sağladığını ifade etti. Adliyeye gelen vatandaşların mahkeme kalem ve bürolarını gezmeden işlerinin tek merkezden çözümesinin yanı sıra sistemin güvenlik konusunda da önemli artılarının olduğunu kaydetti.

Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde son durum

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığının olurları ile Düzce Adliyesi bünyesinde kurulması planlanan Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve otopsi merkezi çalışmalarına ilişkin de bilgi aldığımız Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, ulaşım ve personel konusuna dikkat çekti. Adli Tıp Müdürlüklerinin Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunduğunu belirten Şimşek, laborant ve teknisyenlerin tercihlerinin Düzce'ye nazaran büyük şehirlerden yana kullanmak isteyebileceğini bu nokta da personel sıkıntısı yaşanabileceğini ifade etti. Yine ulaşım konusunun da önemli olduğunu söyleyen Şimşek, bir çok ilden inceleme için Ankara ve İstanbul'a gidildiğini bu iki büyük şehrin ortasında bulunan Düzce'ye kurulacak Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün tercih sebebi olması gerektiğini söyledi.

Düzce Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve otopsi merkezi için Düzce İl Genel Meclisi tarafından kalıcı iş yerlerinden yer tahsisi yapıldığını ancak yapılan inceleme sonucunda yerin uygun bulunmadığını hatırlatan Şimşek, müdürlüğün D-100 kenarında kuruma ait olan arsada inşa edileceğini söyledi.

Hükümlü kapasitesi arttı

Çilimli ilçesindeki T Tipi Ceza İnfaz Kurumu inşaatının hızla devam ettiğini belirten Başsavcı Şimşek, hükümlü kapasitesinde artışa gidildiğini söyledi. Ceza İnfaz Kurumunun kapasitesi 636 hükümlü olan kapalı alanının bin ve kapasitesi 160 hükümlü olan açık alanının ise 400 hükümlü statüsüne çıkarıldığını kaydeden Şimşek, Ceza İnfaz Kurumlarının 2014 yılı Mayıs ya da Haziran ayı içerisinde faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti.

Cezaevi yıkılacak

Mevcut cezaevindeki hükümlülerin Bolu Cezaevi'ne taşınması sonrası Ceza İnfaz Kurumu binasının nasıl değerlendirileceğine ilişkin sorumuzu da yanıtlayan Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, mevcut cezaevinin yıkılarak yenisinin yapılacağını açıkladı. Düzce Adliyesi'ndeki bazı birimleri yapılacak ek binaya taşımak istediklerinin söyleyen Şimşek, "İcra ve denetimli serbestlik müdürlükleri ile seçim başkanlığını yapılacak ek binaya taşımayı planlıyoruz. Bu sayede adliyede artan iş yüküne bağlı olarak yaşanan sıkışma da sona erecek ve müdürlükler rahatlayacak. Cezaevinin yıkılması sonrasında yaklaşık 5 dönüm bir arazi üzerinde yapılacak olan yeni ek binanın 2015 yılının mayıs ya da haziran ayında tamamlanacağını düşünüyoruz." dedi.

 

 

Haber;C.Üstüner