Uzun zamandır Düzce’de yapılması beklenen ve inşaatının başlaması için çalışmaların yürütüldüğü Sosyal Güvenlik Kurumu İl binasının 13 Ocakta yapılan yer tesliminin ardından çalışmalar başladı. Yapılan yer tesliminin ardından 450 günde bitirilmesi hedeflenen inşaat çalışmalarının müteahhit firmanın İnşaat Emlak Daire Başkanlığı ile imzaladığı protokole göre 1 yıl içerisinde bitirileceği öğrenildi.

Havaların da güzel olması ile birlikte Cedidiye Mahallesi Göksel Sokaktaki alanda çalışmalara hızlı bir şekilde başlayan firma, bir yıl içerisinde inşaatı teslim edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, inşaatın ihalesinin 4 milyar TL’ye yapıldığını ve 3 bin 568 metre kare alanda yapılan çalışmaların bir yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

2009 yılının Ağustos ayında temelinin atılması beklenen SGK binasının, hazırlanan projesi değiştirilmiş bu nedenle inşaatın başlama süresi uzamıştı.

Aziziye Mahallesi'nde zor koşullarda hizmet veren SGK'nın eski binasında çalışma şartlarının da sıkıntılı olduğu, binanın kısa sürede tamamlanmasıyla SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'na ait bütün birimler de tek çatı altında toplanacak. 13 Eylül 2011’de ihalesi yapılan binanın, Türkiye’nin her yerinde bulunan SGK binaları ile aynı konsepte uygun olacağının altı çizildi.