Geçtiğimiz salı gecesi başlayan ve çarşamba günü de etkisini sürdüren kar yağışının ardından dün esen lodos Düzce'deki beyaz örtüyü kaldırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre; Düzce, bugün itibariyle yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kuvvetli rüzgarla birlikte hava sıcaklığının en düşük 7, en yüksek 15 olarak kaydedildiği kentte sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Ayrıca rüzgarın Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat) şekilde esmesi nedeniyle kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı da uyarı yapıldı.

Yeni haftada ise yağışlı hava Düzce'yi terk ediyor. Haftanın ilk gününde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Salı, çarşamba ve perşembe günleri de az bulutlı geçecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haber: C.ÜSTÜNER