İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı 5. birleşiminde ele alınan kadro fazlası ve açığıyla ilgili olarak açığın tamamlanması, işçi kadrosunda ise olması gereken sayıya ulaşılana kadar alımların durdurulması karara bağlandı.

10 Haziran 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikteki’ İl Özel İdareleri tasnif cetveline göre 85 adet işçi kadrosu bulunması öngörülüyor. Ancak şu anda özel idarede 141 kişi çalışıyor.

İl Genel Meclisi Nisan ayı 5. birleşiminde ele alınan Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna göre 141 olan sayı 85’ e düşene kadar işçi kadrosuna atama yapılmayacak.

 Öte yandan 2004 yılı Nisan ayı itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru istihdamı hakkındaki yönetmelik’ hükümleri uyarınca her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek oranda özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu var.

Yönetmeliğe göre ilimizde 4 adet özürlü, 3 adet de eski hükümlü kadrosunda açık bulunuyor. Söz konusu kadrolara doldurulması konusu da birleşimde görüşülerek oy birliği ile kabul edi