Yeni Kent sakinlerinin hoşça vakit geçirmesi için yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Yeni Kent Şenliğinn ilk günü geride kaldı. Şenliğin ilk gününde katılımın fazla olmadığı dikkat çekerken düzenlenen şenliğin ilk gününde sahneye ilk olarak yerel rock gurupları ve yerel sanatçı Emrah sahne aldı. Emrah'ın şarkılarıyla şenlik havasına kendilerini kaptıran Yeni Kentliler şarkılara eşlik ederek hoşça vakit geçirdi.

Düzenlenen şenliğin ilk gününde sahneye son olarak Düzceli Popstar Ercan Tok çıktı. Ercan, seslendirdiği şarkılarla şenliğe katılanlara hareketli dakikalar yaşatırken Ercan'ın şarkılarına kendilerini kaptıran Yeni Kentliler, gönüllerince eğlendiler.

Şenliğin ilk gününde vatandaşlar şenlik alanında gezmekten çok şenlik alanındaki çimenlerden şenliği izlemeyi tercih ederken şenlik, 29 Ağustos Cuma gecesine kadar devam edecek.

Şenlikte Kızılay Düzce Şubesi gezici ekipleri de şenliğe katılan vatandaşlardan kan alımında bulundu. Şenliğe katılan vatandaşların kan bağışına ilgi göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.