Düzce merkeze bağlı yeni mahalle olan eski köylerin alt yapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları gibi sorunlarını gündeme getirmiştik. Darıcı Mahallesi’nde yağmur suyundan kaynaklanan arızaların giderilemeyişi suyun altında kalan evlerde çileye dönüşmüş durumdaydı.. Mahallede bahse konu sokakta bulunan evlerin alt katları ve bodrumları sular altındaydı.

Muhtar ve Vatandaşın isyanını gündeme getirdiğimiz haberlerimizin ardından Düzce Belediyesinden açıklama geldi. Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün güney kolektör hattında tamamladığı proje ile kanalizasyon sıkıntısı yaşayan mahallelerin kanalizasyon sorunu tarihe karışacağı açıklandı.
Aralarında Darıca Mahallesi’nin de bulunduğu Şıralık Mahallesi, Çay Mahallesi ve Ağa Mahallesinde yetersiz olan kanalizasyon alt yapısı, açılan yeni hat ile giderilecek.

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından 60 cm metre çapında 4000 metre uzunluğunda kanalizasyon ana hattı yapıldı.

Güney kolektör hattına yapılan 10 bin 500 metrelik ana hat, Ozanlar Köyünden başlayıp Ağa Mahallesi, Çay Mahallesi ve Aydınpınar Caddesine kadar uzanıyor.
Belediyeden yapılan açıklamada Metek Mahallesi, Beyciler Mahallesi, Azmimilli Mahallesi ve Çay Mahallesinde de farklı metre ve farklı büyüklüklerde kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Çalışmalar kapsamında Azmimilli Mahallesinde yer alan Cumartesi Pazarının bulunduğu alanda ve Çay Mahallesi Ela Bahriye Oral Bulvarı ve bulvara bağlanan sokaklarda meydana gelen yağmur sonrası su birikintilerini önlemek için kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra yağmur suyu çalışmaları da gerçekleştirildi.

Haber; S.KAŞKIR