İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerde radar ya da trafik kontrolü ile karşılaşan sürücülerin sosyal ağlar üzerinden yakınlarını ve arkadaşlarını uyarması haberlere taşınırken aynı yöntem Düzce'de de hızla yaygınlaşmaya başladı. Düzce'de bazı araç sürücüleri trafik kontrollerine karşı birbirlerini sosyal ağlar aracılığıyla uyarıyor.

Radar uygulamalarına karşı sürücülerin birbirlerini selektör yaparak uyarmasının ardından şimdi de sosyal medya üzerinden facebook ve twitter aracılığıyla radar kurulan ve yol çevirmesi olan yerler an be an paylaşılıyor. Artan trafik cezaları arasında sürücülerin en çok şikâyetçi olduğu hız limitine karşı “Dikkatli olun” uyarısı artık sosyal medya kullanıcılarından geliyor.

Yeni yıl ile birlikte artan trafik cezalarıyla karşılaşmak istemeyen sürücüler, artık çözümü twitter ve facebook'ta arıyor. Trafikteki akışı ve uygulamaları paylaşan sürücüler sayesinde belirtilen güzergâhları kullanan birçok sürücü daha dikkatli seyrediyor. Düzce'de radar ve uygulama noktalarını takip eden yüzlerce sürücü twitter ve facebook hesaplarını aktif olarak kullanıyor ve sürücüler birbirlerini selektör ile uyarmak yerine sosyal medyayı tercih ediyor. Sürücüler radar ve uygulama noktalarının yanı sıra trafikteki olumsuzlukları da paylaşarak birbirlerine haber veriyor.

Haber: İ.KELEŞ