Düzce’de köyler patlamaya hazır bomba gibi. Su, yol gibi olmazsa olmaz sorunlarla boğuşan köylerde isteklerini talep etme yollarından biri de eylemler oldu. Gürcüasar Köyü de son günlerin yeni modasına uydu.

Düzce merkeze sadece 5 kilometre uzaklıkta olan Gürcü Asar köyü halkı, köyün içinden geçen taşocaklarına ait ağır tonajlı araçlardan şikayetçi. Daha öncede seslerine duyurmaya çalışan köy sakinlerinin bugün sabrı taştı ve sabah saatlerinde yol kapatma eylemi başlattı.

Ağır tonajlı araçların her gün yolu kullanması nedeniyle delik deşik olduğunu öne süren köy halkı, çamurun ve tozun, köylerindeki hayatı zorlaştırdığından yanıyor.Taşocağı tarafından yolların belli periyotlarda ıslatılmasının bir çözüm olmadığını savunan köy halkı, taşocağına alternatif bir güzergah belirlenmesinde hem fikir.

 

Tüm kurumlara başvuran ve çözüm bulamayan köy halkı, çareyi yol kapatmakta bulmuş. Bu nedenle Sabah saatlerinde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup taş ocağı araçlarına geçit vermedi.

 

Yaklaşık 150 hanenin bulunduğu köyde, köyün erkeleri tarafından yolun kapatıldığını duyan taşocağı yetkilileri de hemen köye geldi. Yaklaşık 2 buçuk yıldır, Özel idarenin verdiği yetki ile bu yolu kullandıklarını söyleyen şirket yetkilileri yolu ulaşıma açmaları gerektiği yönünde köy halkını ikna etmek istedi.

Ancak şirket yetkililerinde konuşması köy halkını memnun etmedi. Çözüm bulunana kadar yolu kapatmakta kararlı görünen Gürcüasar Köyü’nde, çözüm bulunmadığı takdirde önümüzdeki günlede köyde yeni eylemlerinde görülebileceği sinyalini yapılan konuşmalarla verildi.

Haber; S.KAŞKIR