İl Sağlık Müdürü olarak göreve geldiği günden bu yana, gerek sağlık personeli ile olan yakın ilişkileri gerekse gecenin bir vaktinde hastanelere çat kapı yapıp hastaları ziyaret etmesi ile Düzce’nin alışık olmadığı bir idareci profili çizen Dr. Yasin Yılmaz, yepyeni bir uygulama ile vatandaşa hizmete devam ediyor.

Çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Yılmaz, geçtiğimiz 12 Şubat tarihinde örnek gösterilecek bir proje olan “Hal Hatır Ekipleri”ni devreye soktu. Bu ekipler, hastanelerde yatarak tedavi gören hastaları ziyaret ederek, hem gönüllerine girecek hem de memnuniyeti artıracak.

Uygulamaya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hal hatır sormanın ve hasta ziyaretlerinde bulunmanın en insani görevlerden biri olduğunu belirttiği açıklamasında, hem hasta hem de ziyaret eden açısından büyük yararları olduğuna dikkat çekti.



Öncelikli hedef: Hasta memnuniyeti!

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“‘Hal Hatır Ekibimizin’ öncelikli kuruluş amacı, hasta memnuniyetini sağlamak. Biz ev sahibiyiz, hastalarımız da misafirimiz. Onları ne kadar iyi ağırlarsak buradan mutlu ayrılırlar. Bu misafirperverliğin bir göstergesi olarak hayata geçirilen ‘Hâl Hatır ekibimiz’  Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde ve Akçakoca Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan hastaların, hastane bünyesinde konakladığı kaldığı süre içerisinde faydalandığı ya da faydalanmadığı tüm hizmetlerden memnuniyet, şikayet, düşünce ve görüşleri hakkında bilgi sahibi olmak, elde edilen veriler ile gerekli ölçme ve değerlendirmeler ışığında hastanelerde hizmet kalitesini arttırmaktır.

“Vatandaşın istek ve şikayetlerini alarak çözüme kavuşturacağız”

Hasta ziyareti ile hastaya moral verilir, hastanın gönlü alınır, acıları paylaşılır, hasta yalnızlık ve kimsesizlik duygusundan kurtarılarak, ona yaşama sevinci aşılanır. Ayrıca sosyal ilişkiler geliştirilerek hal hatır soran ile hasta arasında pozitif bir bağ kurulur. Hal hatır uygulaması kapsamında, hastanelerimizde tedavi gören tüm hastalarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi sunmak, istekleri ve şikâyetleri varsa hepsini not alarak ve hastane yönetimine iletilerek ekipçe çözüme kavuşturmaktır. Bu uygulama hastalar için çok önemli bir hizmet olacaktır. Hastalar kendilerini daha iyi hissedecek ve  iyileşme süreçlerinde de olumlu katkı sağlayacaktır.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ