Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 13-18 Mayıs Aile haftası dolayısıyla Düzce'de uzun yıllar evliğini sürdüren çiftleri seçti. En uzun evliliği sürdüren 4 çift için bu akşam ödül töreni düzenlenecek. Ancak, seçilen 4 çiftten 2’si rahatsız olması nedeniyle programa katılamayacağı için Konaklar ve Duraklar köylerindeki evlerinde ziyaret edildiler.



Vali yardımcı Volkan Barış Göçmez ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Zeki Yıldırım'ın Duraklar köyündeki İsmail-Şükran Yılmaz çiftine gerçekleştirdiği ziyarete Öncü haber ekibi de katıldı..60 yıldır bir yastıkta kocayan 86 yaşındaki İsmail Amca ve 81 yaşındaki Şükran Teyzeye uzun evlilikleri ile yeni nesillere örnek oldukları için plaket takdim edildi.



1 çocuk ve 1 torun sahibi Yılmaz çifti evlerinde ağırladıkları vali yardımcısı ve il müdürüne plaketten dolayı teşekkürlerini iletirken, hem uzun evliliğin hem de uzun yaşamın sırlarını paylaştılar.

86 yaşındaki İsmail Amca uzun yaşamın sırrının hem yokluğu hem varlığı birlikte paylaşmak olduğunu söylerken, Şükran teyze ise eskiye nazaran gençlerin şimdi daha çabuk boşandığını dile getirdi.

İsmail Amca, “Uzun evliliğin sırrı, kavgasız gürültüsüz geçinmek. Aza kanaat getirmek, birlikte birbirini kırmadan yaşamak. Yeri geldiğinde az bulursun, yeri gelir çok bulursun her ikisine de kaanat etmeyi bileceksin.”derken, Şükran Teyze,Kavgasız gürültüsüz, birbirini sayarak severek geçirdik. Bizim zamanımızda boşanmak ayıptı. Biz bunları hiç görmedik. Biz 60 yılı kavgasız gürültüsüz geçirdik. “dedi.

Genç ve yeni evlilere örnek olsun

Vali Yardımcı Volkan Barış Göçmez, Yılmaz çiftinin yeni nesile örnek olması gerektiğini belirtti.

Göçmez, “ Aile haftasında bir takım etkinlikler yapıyoruz. Aslında yılın 365 günü yapmamız gereken vazifeyi hatırlamış olduk. Ve bu hafta kapsamında gençlere örnek olacak bir evlilik sürdüren büyüklerimizi ziyaret ederek gönüllerimiz almak istedik. Sembolik olarak da plaket takdim ettik. Bizim onlardan öğreneceğimiz çok şey var. hem uzun yaşın hemde mutlu bir evliliğin temelli nasıl atılır, hayırlı evlat nasıl yetiştirilir onların sırlarını paylaşıyoruz. Bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Genç ve yeni evlilere örnek olsun. ”diye konuştu.



Ziyarette 81 yaşındaki Şükran Teyze kendi elleri ile hazırladığı ikramları misafirlerine ikram ederken, Kore gazisi İsmail Amca bol bol şavaş anılarını paylaştı.

2 çifte daha plaket