Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile birlikte Düzce’de bu yıl eğitim ve öğretime başlamaya hazırlanan yeni okulları gezdi ve yetkililerden okulların son durumu hakkında bilgiler aldı. Vali Kılınç sırasıyla, Yenikent 10. Bölgedeki Farabi Anadolu Lisesi, Güzelbahçe Anaokulu, Nalbantoğlu İstiklal Anaokulu, Çamköy Sevgi Anaokulu, Beyciler İlköğretim Okulu, Dereli Tütüncü Pakmaya Anaokulu, Üçköprü İlköğretim Okulu, Süperlit İlköğretim okulu, İsmetpaşa İlköğretim Okulu ek bina inşaatı, Düzce Lisesi , Topçular İlköğretim okulu ve Çilimli Anaokulu’nu gezdi. Okulları gezen vali Kılınç, 2009–2010 eğitim öğretim yılı öncesinde Düzce’de birçok okulumuzun açılışını yapacağız. Amacımız her şeyden önce Düzce’deki çocuklarımıza uygun fiziki şartları sağlamaktır. Okullarımızın mükemmel okullar olması, yaz kış şartlarında eğitim verebilecek açıdan elverişli olmasını istiyoruz. Yeni yapılan okullarımızın eksiklerinin giderilmesi ve yeni öğretim yılına başladığımızda çocuklarımızın hizmetine sunulmasını amaçlıyoruz dedi.

Lise binalarının yanı sıra Anaokulu binalarını da gezen Vali Kılınç, Anaokullarımız eğitimin temel taşıdır. Eğitim ve sağlık devlet olarak bizim temel önceliğimiz olarak geliyor. Eğitimin mihenk taşı da anaokullarıdır. Pilot bölge olduğumuz için bu yıl bütün çocuklarımızı anaokullarına alacağız. Önümüzdeki sene de halkımızdan gelen talep doğrultusunda mahallelerde anaokulu yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki çocuklarımız bu okullara sahip çıksınlar. Çocuklarını yaşı küçük diye bahaneler üretmesinler. Öğretmen açığı ve malzeme açıkları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı bu sıkıntıları giderecektir dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de yeni yapılan okullarla birlikte Düzce’de Sınıf başına 20 öğrenci olacağını belirterek yeni yapılan anaokullarında da Ortalama 5 sınıf olacak. Bu yıl anaokulu da Mecburi olduğu için öğrencilerin takibini de yapıyoruz dedi.