Asar deresi üzerine yapılacak olan 8 yeni köprüden ikisinin inşaatı geçtiğimiz günlerde başlamıştı.Eski otogar köprüsü ve Küçüksu köprüleri yıkılarak 25 metre genişliğinde çelik malzemeden yapılacak olan köprülerin inşaatı başlamıştı.
Yeniden yapılacak olan 8 köprü arasında sadece Şaguç köprüsünün Osmanlı Mimarisi'nden örnekler taşıyan bir görüntüde olacağı açıklanmış, diğer köprülerin ise çelik malzemeden yapılacak bilindik köprü şeklinde projeleri çizilmişti.
Geçtiğimiz hafta önce eski otogar köprüsü ardından da Küçüksu köprüsü yıkılarak çalışmalara başlandı. Ancak DSİ'nin yatırımları kapsamında olan köprüler için proje değişikliğine gidileceği öğrenildi. Otogar ve Küçüksu köprülerinin de merkezde olmasından dolayı mevcut projelerin basit kaldığı, Şaguç köprüsü gibi her iki köprünün de tarihi görüntüde olması için yeniden proje çizileceği bildirildi.
Köprülerin yıkılması ile birlikte şehir merkezinde trafik güzergahları yeniden düzenlenmişti. Köprülerin bir an önce yapımına başlanarak trafiğin düzene girmesi istenirken,yeni projenin de kısa sürede tamamlanarak köprülerin hizmete girmesi bekleniyor.

 

Haber: H. İŞCAN