Düzce’de PTT şubeleriyle ilgili sorunlar devam ediyor. Bu sefer sesler Yeni Sanayi Sitesi önündeki PTT Şubesi önünden yükseldi. Personel eksikliği nedeniyle haftanın belli günlerinde hizmet veren PTT Şubesi'nden sağlıklı yararlanamadıklarını söyleyen esnaf, sorunun bir an önce giderilmesi için yetkililere seslendi.

SANAYİ SİTESİNDE HAYAT DURUYOR

Demir Madeni Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Cihan Ural, “PTT’miz pazartesi, perşembe ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü hizmet veriyor. Diğer 2 gün ise yeni sanayi sitesinde hayat adeta duruyor. Buradaki esnaf, ödemelerini, maaşlarını havalelerini her şeyini buradan hallediyor. Ancak tam kapasite de çalışmadığı için çok problem yaşıyoruz. Bu konuyu PTT Müdürü ile de görüştük. Bize söylediği şu; “Türkiye genelinde yüzde 30 personelimiz emekli oldu. Personel sıkıntısı çektiğimiz için biz bu elemanları buradan almak durumundayız.” Yeni elemanların ise 1-2 ay sonra geleceğini dile getirdi. Esnafın burada personel bekleyecek tahammülü yok. Çarşıdaki PTT’ye gitse akşama kadar zaman gidecek, dükkândaki işler aksayacak. Bizim şubemizdeki personelimiz emekli olmadı buradaki personeli diğer şubelerdeki personel eksikliğini gidermek için haftanın belirli günleri başka yerlerde görev yapıyor. Biz mümkünse cumartesi günleri dahi hizmet isterken verilmiş olan bir hizmeti de hafta içi sağlıklı bir şekilde kullanamıyoruz.” dedi.

 

 

PTT’nin tam kapasite çalışmaması nedeniyle güne yüzde 35 zararla başladıklarını dile getiren dükkân sahipleri, “Merkez PTT’nin ve İstanbul Caddesi'nin trafiği zaten içler acısı. Bir de biz araçlarımızla oraya gittiğimizi düşündüğümüzde hem trafik açısından hem de iş yükü açısından daha karmaşık bir hal alacaktır.” görüşünü savundu.

 

 

Sanayi çarşısında 400-500 dükkânının olduğunu dile getiren esnaf, işlerinin yürüyebilmesi için PTT’nin aktif olarak hafta içi her gün çalışmasının şart olduğunu dile getirdi. 



Haber: G. KARDUZ