Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müzenin Anıtpark Meydanı'nda gelmesinde büyük katkısı olan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İstanbul Temsilcisi Necmettin Altınkuş Düzce'de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.



Altınkuş gazetecilerin meslekte yaşadıkları sıkıntılar ve yeni düzenlemeler hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Düzce, Sakarya, Kocaeli'nin İstanbul temsilciliğine verildiğini belirten Altınkuş, müzenin toplantıya vesile olduğunu dile getirdi.

 


Altınkuş,"Planımızda sırasıyla bu illeri ziyaret edip hem tanışmak hem de sorunları konuşmak varsa projeler talepler onları karşılıklı belirlemek amacıyla buradayız"dedi.

Altınkuş, yerel gazete ve dergi temsilcilerine Devlet Enformasyon sistemi hakkında bilgi verdi. Altınkuş, Genel Müdürlük bünyesinde oluşturulan Devlet Enformasyon Sistemi ile bölge ve yerelde çıkan gazetelerin güncel olarak takip edilebileceğini söyledi.


Altıntaş, „ Kapalı devre sitemi. Buraya sınırlı sayıda insan giriyor. Siz de Düzce’den gazetenizi girdiğinizde Ankara’daki tüm yetkili kişiler okuyabilecek. Düzce’de ne olmuş ne bitmiş yerel olarak göülüyor. Yerel sorunlar ilgili mercilere iletiliyor.“diye konuştu.

İnternet üzerinden başvurulan sistem gazetelerin Ankara’ya gönderme zorunluluğunu da ortadan kaldırılacak.

 

Haber: S. Kaşkır