Yeni oluşturulan İmam Hatip Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri düzenlenen kahvaltıda basınla buluştu. İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı İdris Çalışkan yeni yönetim olarak basınla tanışmak ve gündemle ilgili açıklamalarda bulunmak için kahvaltı organizasyonunu düzenlediklerini ifade etti.

Derneğin Basın Sözcüsü Sevban Yıldırım ise yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imam hatip hassasiyetinin Düzce yerel siyasetinde beklenen karşılığı bulamadığını savundu. Yıldırım mevcut imam hatip lisesinin Osman Kuyumcu'nun bağışladığı arsa üzerinde bulunduğunu hatırlattı.

Yıldırım yaptığı açıklamada “1962 yılında Düzce Merkez'de bulunan Taşambarı binasında eğitim öğretime başlayıp daha sonra arsasını Hacı Osman Kuyumcu'nun bağışladığı Nusrettin Mahallesi'nde yapılan binasına taşınan Düzce İmam Hatip Lisesi'nin kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle Hacı Osman Kuyumcu başta olmak üzere maddi manevi emeği geçenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başbakanın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ni desteklediklerini ifade eden Basın Sözcüsü Sevban Yıldırım, kamuda başörtüsü serbestliği getirilmesini ve ortaokullardan sonra ilkokullarda da andımızı kaldırılmasını insanın insan olmasından kaynaklanan haklarının iadesi olarak gördüklerini, hak ve özgürlükler adına yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirtti.

Düzce'nin eğitim konusunda çevre illere göre oldukça geride olduğunu ifade eden Yıldırım, şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, “İmam hatip liseleri ile ilgili gelişmelerin özellikle fiziki şartların iyileştirilmesi ile ilgili gelişmelerin Düzce olarak diğer illerin çok gerisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sayın başbakanımızın gerek imam hatip hassasiyetinin ve gerekse “dindar nesil” hedefinin Düzce yerel siyasetinde pek karşılık bulmamış olması gerek Ankara nezdinde ve gerekse komşu iller çerçevesinde Düzce'nin “Pınar başında susuz kalmış” bir il olduğu izlenimini vermektedir. Düzce İmam Hatip Lisesi hala prefabrikte öğretimine devam etmekte olup merkezde hala müstakil İmam Hatip ortaokulu bulunmamaktadır. Gerek yer tahsisleri konusunda gerekse mevcut yerlerin durumları ile ilgili bilgilerimizi şimdi paylaşmayıp sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Yıldırım ayrıca Sakarya'da belediyenin imam hatip ortaokulu yaptığın ve bu uygulamanın Düzce'de de yapılabileceğini ve prefabrik yapıdan bu şekilde kurtulunabileceğini de sözlerine ekledi. 



Haber: M. YILMAZ