Dün Öncü Haber’de yayınlanan ‘Film Gibi Hayat’ başlıklı haberimizde gündeme getirdiğimiz, Oflu çiftinin zorluklarla dolu hikayesi hayırseverleri harekete geçirdi.

Azmimilli Mahallesi Boyacı Sokak’ta 85 yaşındaki eşi Perihan Oflu ile birlikte Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği’nin yardımlarıyla yaşamlarını sürdüren 65 yaşındaki Resul Oflu’nun ihtiyacı olan ameliyat parası bir hayırsever tarafından karşılanacak.

Bir zamanlarDüzce’ninen meşhur pastanelerinden olan Rüyam Pastanesi’nin sahibi olan ve girdiği ekonomik sıkıntılar nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan Resul Oflu ile eşininyaşamı hastalıkları nedeniyle zorlaştı.Bir bacağını kangren olduğu için kaybeden ve sağ tarafı felçli olan Resul Oflu, 10 yıl önce bir gözü, bir buçuk ay önce diğer gözü de göremez olunca dünyası tamamen kararmıştı.

Oflu’nun yaşadıkları zorluğu gündeme getirmemizle birlikte duyarlı bir hayırsever, Oflu’nun karanlık dünyasının yeniden aydınlığa kavuşması için elini taşın altına koydu.
Oflu’nun gözünün yeniden görmesini sağlayacak ameliyatın 24 bin liralık ameliyat masrafının yarısını SGK karşılarken ameliyat için kalan diğer 12,5 bin lirayı 15 bin lira vererek karşılayacağını açıklayan hayırsever, Oflu ailesinin yüzünü güldürdü.

Resul Oflu şimdi, hayırseverin girişimiyle ameliyat olarak eşi Perihan Oflu’yu yeniden göreceği günü sabırsızlıkla beklemeye başladı.