Yenikent’te Bayındırlık bakanlığı tarafından ihale edilen ve kış aylarının gelmesi ile başlanan binaların yalıtım çalışmaları, havaların ısınması ile yeniden başladı. Ancak çalışmalar sırasında bahçe bitkilerinin gördüğü muamele içler acısı...

Daha önce de meydana getirdiği çamur nedeniyle eleştirilen yalıtım ç alışmaları, bu kez de bahçe düzenlemesine verdiği hasar ile eleştiriliyor. Binaların çevresi yalıtım  yapılması için kazılırken, kazılan yerlerdeki ağaçlar gelişigüzel sağa sola atılıyor.

Yenikent ikinci bölgede 12 ve 16’ncı adalarda yürütülen çalışmalar sırasında hoyratça sağa sola atılan ağaçların bir kısmı kuruduğu için çöpe atılırken,  bir kısmı ise açılan kanaldan çıkan hafriyatın altında kalmış.

Ada Sakinleri, bu ağaçların aslında söküldüğü andan düzgün bir yere sırayla dikilmesi durumunda yeniden eski yerlerine konulabileceğini, ancak bu başıboş çalışmanın sonucunda ağaçların kurumasının kaçınılmaz olduğunu dile getirerek şikayet ettiler.

Çalışmaların özensizliğinden de şikayetçi olan ada sakinleri, ağaçların korunması için titiz olunmasını isterken, yetkililerin de konuya eğilmesini beklediklerini dile getiriyorlar.