Modern terminalin hizmete girmesi ile Düzce otogarı da tarih olacak. Yıllarca köy araçları ile birlikte Kiremitocağı Mahallesi'nde hizmet verdikten sonra bugünkü yeri olan Atatürk Bulvarı'na taşınan Düzce otogarı, yeni adresi olan Azmimilli Mahallesi'ne taşınmak için gün sayıyor. Mevcut alanın ise bağışlayan işadamına geri iadesi gündemde... Tabelasında terminal yazmasına karşılık yetersizliği ve ihtiyaca cevap verememesine bağlı olarak çoğu Düzceli'nin hala otogar olarak tabir ettiği mevcut terminal yerinin satılacağı duyumunu alan işadamının olası bu hamleyi durdurmak adına girişimlere başladığı öğrenildi.

 

Bugünlere nasıl gelindi?

 

Mehmet Keleş'in ilk başkanlık döneminde terminalin hem köy araçlarından ayrılması hem de Ankara-İstanbul arasındaki konumuna bağlı olarak otobüslerin uğrak noktasında olması nedeniyle yeni bir yer arayışına girildi. Düzce Belediyesi, D-100 karayoluna yakınlığını baz alarak benzin istasyonunun arkasındaki alanı en uygun yer olarak belirledi. Bu doğrultuda yer sahibi ile masaya oturan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kurumun kasasından bir kuruş ödemeden yeri belediyeye kazandırdı ancak tek bir şartla... Terminalin ön tarafındaki benzin istasyonunun da sahibi olan işadamı, yeri sadece terminal olarak kullanılma şartıyla belediye hizmetine verdi. Böylelikle Düzce'nin yeni terminal adresi Atatürk Bulvarı olmuş oldu. Aradan iki yerel seçim geçtikten sonra Keleş'in tekrar başkanlık koltuğuna oturduğu bu dönemde ise Düzce yeni terminaline kavuşuyor.

 

"Satılacak" söylentileri harekete geçirdi

 

2016 yılının Şubat ayında hizmete gireceği açıklanan modern terminalin kapılarını açması ile boşalacak olan mevcut otogar alanına ilişkin belediye kulislerinde satış söylentileri ayyuka çıkmaya başladı. Düzce Belediyesi'ne şartlı olarak bağışladığı yerin artık terminal olarak kullanılamayacak olması ve kulağına gelen satış hazırlığı iddiaları yer sahibini tedirgin etti. Şerhli olarak verdiği yeri geri almak istediği öğrenilen işadamının avukatları ile görüşme yaptığı bilgisi edinildi. İddialar doğru ise Düzce Belediyesi ile yer sahibini karşı karşıya getirecek gibi görünen terminal alanında gelişmelerin nasıl seyredeceğini ise zaman gösterecek.

Haber;C.ÜSTÜNER