Anadolu Turizm Derneği Başkanı Sevim Yünder, Ramazan Bayramı nedeniyle geldiği Akçakoca'da açıklamalarda bulundu. Akçakoca 'ya Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere gelen Yünder konakladığı Otelde yaptığı açıklamada Turizmin sadece eğlenmek, gezmek olarak algılanmamasının belirterek ''Turizm çok komplike bir olgudur. Tarihi değerleri, Kültürel zenginlikleri, Doğal güzellikleri görmek değerlendirmek ana amaç olurken bütün bunların yanında hoş vakit geçirmek dinlenmek ile taçlandırılmalıdır.” Diyen Yünder, Türkiye’yi bir baştan bir başa dört beş kez dolaşan biri olduğunu ve bilmediği çok yöre olduğunu ifade etti.

“Gezip gördüğüm tüm yerleşim birimlerinde yöneticilerden ilgi yakınlık görüyorum.” Diyen Yünder, “Misafirperverlik çok fevkalade. Fakat turizme ve turiste bakış maalesef gereken yerde değil. Henüz ne olduğu ve önemi hakkında yeterince bilinç oluşmamış'' dedi.

Akçakoca’ya defalarca geldiğini ve her defasında daha da gelişmiş olduğunu gördüğünü söyleyen Sevim Yünder ''Akçakoca bölge için çok önemli bir konumda. Bunu yeni bir şey olarak söylemiyorum. Bilinen bir şey. Ancak gecen zaman içinde yeterince turizme önem verildiğini, yatırımların olduğunu söyleyemem. Bu son gelişimde büyük bir atılımın olduğunu görüyorum. Umarım bu hızla sürer. Güney cazibesini yitirmekte. Tesisleşmede ve turizm bilincinin yerleşmesi için gereken çalışmaların yapılmasında geç kalınmamalı.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Haber; R. BAL