Vali Adnan Yılmaz Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak gittiği Akçakoca’nın Dadalı köyünde incelemelerde bulundu. Yard.Doç.Dr. Metin Çelik, Dadalı Köyü Eko-Turizm Projesi koordinatörü Emine Yüksel, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Dadalı Muhtarı Sefer Bozok ile birlikte gazeteciler Cemiyeti başkanı Erol Tayhan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı organizasyonda Dadalı köyünün Eko Turizm’de Türkiye genelinde ilk olmasına rağmen Düzce’nin genelinde yeterince tanıtılamamasının ve diğer köylere örnek teşkil etmemesinin nedenleri üzerinde duruldu.

Vali Adnan Yılmaz Sunum için Almanya’dan gelen Yard.Doç. Dr.Metin Çelik’in konuşmasının ardından, “ Marka olan Dadalı’nın önce ihtiyaçlarının karşılanması, eksiklerinin giderilmesi gerekir. Daha sonra Dadalı Köyüne örnek olabilecek diğer köylerin belirlenmesi gerekir.” Dedi.

Vali Yılmaz, ayrıca Turizmin gelişmesi için Düzce’de Marka Ofisi kurulacağını da açıkladı.

Dadalı Köyü halkının ekolojik ürünlerinin ikram edilmesiyle devam eden program sonrası Vali Yılmaz ve beraberindekiler köyde incelemelerde bulundu.

HABER:E.TAYHAN