Türkiye ve yurt dışında korunmasız olan ve yetim kalan insanlara destek olmak amacıyla Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “Dünyanızda bir yetim yer açın” projesi kapsamında okul bahçesinde kermes düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı arasında imzalana protokol doğrultusunda yapılan kermeste öğrenciler ve veliler aktif olarak çalıştı. Yiyecek ve el emeği ürünlerin yetimler yararına satışa çıkarıldığı kermese ilgi bir hayli fazla oldu.







Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Varol Tayhan ve okulda görev öğretmenlerde kermese katkı sağladı. Kermes öncesi Düzce Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri düzenledi. Gün boyu süren kermesi İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da ziyaret etti. Yurtman öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Öğretmenlerde kermese katkı sağlamak amacıyla sac kavurma yaptı.

Kermes hakkında bilgi veren Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Varol Tayhan öğrencilerin kermeste görev alarak yardımlaşma duygusunu geliştirdiği söyledi. Tayhan, kermesi şartlar uygunlaştığında yineleyeceklerini de sözlerine ekledi. Düzenlenen kermesin gelirleri yetimler için kullanılacak.

Haber:Y.SEVER