Dün 2 çocuğu hayattan koparan elim kazanın ardından tepki sesleri de yükseldi. Sürücüler için D-655 Karayolu ve Kalıcı Konutlar bağlantı yolu arasında köprü vazifesi gören METEK TOKİ’de araç trafiği oldukça fazla… Bu kadar araç yoğunluğuna karşın site içinde her adımda keskin virajlar hakim. Buna karşılık hız kesiciler ise ne yazık ki az!


Site içinde bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun giriş ve çıkış saatlerinde ortalıksa ana baba günü… Çocuklarını almak için gelen velilerin bıraktığı araçlar ve her yerden fırlayan çocuklarla site her zaman yeni kazalara müsait.
Ama halkın en çok yakındığı konu keskin viraj ve denetimsizlik… İki kardeşin hayatına son veren kaza site içinde herkesi derinden yaralarken, başka canlar gitmemesi için de biran önce harekete geçilmesi isteniyor…

Koçyazı Mahalle Muhtarı İsmet Mısır ise, denetimsizlikten yakındı.
Mısır, “ Kazayı gördük. Allah yardımcıları olsun. Düzce’nin en büyük mahallesi büyük oy potansiyeli demekle mahalle olunmuyor. Her iki tarafın giriş çıkışı olan bağlantı yolu üzerinde araçlar çok hızlı gidip geliyor. Büyük araçlar buradan kestirme diye gidiyor. Burası gerçekten bir trafik sıkıntısı yaşıyor. Kazanın olmasının sebebi sırf alkol ve hızlı gidilmesi. Denetim yok. Üstelik kaldırımda yürürken çarpıyor. Millet olarak ne yapalım artık…”dedi.
Yetkilere seslenen Mısır, acil çözüm bekleyen sorunları sıraladı.
Mısır, “Yetkililere samimi bir şekilde sesleniyoruz. Biran önce buranın kontrole alınması. Mobeselerin konulması, okul çıkışlarında burada acayip bir yığılma oluyor. Yazık, yarın “ah, vah” diyoruz. Acımız büyük başka canlar yanmasın. Buraya el atıp, hız kesiciler çoğaltılmalı. Mosesler konulmalı, denetimler arttırılmalı.” diye konuştu.

Haber;S.KAŞKIR