Düzce Belediyesi şehir içi otobüslerinde kullanılan “Kart81”lerde yaşanan sistem hatası ile ilgili E-Kent Düzce vardiya görevlisi Sinan Akçay açıklamalarda bulundu. 64 Türk Lirasının üzerinde bakiye yükletenlerin kara listeye alınması ile ilgili Akçay, sorunun eski tam kartlarda yaşandığını vurgulayarak şunları kaydetti.

“Kart kullanımının ilk başladığı tarih 2010 yılında tam kart dediğimiz kişiye özel olmayan yani herkesin kullanabileceği kartlarda bakiye sorunu oluşmasın diye 40 veya 50 binişlik kota konulmuştu. 5-6 yıl öncede bu 64 TL’ye geliyordu. 64 liranın üstünü kartlar geçmiyordu. Şimdi eski kartlar iptal oldu ve yeni nesil kartlara geçildi. Bu yeni nesil kartlarda bakiye sorunu yaşanmamakta. Bunu da sistem otomatik her sabah tarıyor ve 64 TL üzerindeki kartlarsa sorun olabileceğinden kartı iptal ediyor. Vatandaş sorun yaşamasın diye kara listeye alıp, belediyeye çağırıyoruz. “Sistem kapatacak bir daha 64 TL üzeri yatırmayın” diyerek uyarıyoruz. Ertesi gün kartını açıyoruz. Sadece bir günlük bir mağduriyet oluyor.”

Çok küçük bir kesimde bu tür sistem hataları ile karşılaştıklarını ifade eden Akçay, sorun yaşayan vatandaşlara da kartlarının iptal olmaması için uyarıda bulundu.Akçay, “Düzce’de 95 bine yakın kart sattık. Bunların 60 bin tanesi tam kartlardan 100-150 liralık kartlar totalde 40 TL falan. 60-65 bin kartta 50 tane bu şekilde hata olmaz. Bu mağduriyeti yaşayanlarda günlük faal kullananlar. En fazla 25-30 kişi. Sadece 24 saatlik bir mağduriyet. O da içine yükledikleri yüksek meblağlar yanmasın diye. Hata yaşanan 20-30 kart da takibimizde… Belediyemizde kişiselleştirme merkezlerimiz var. Buraya uğrarlar arkadaşlarımız düzeltirler ve 24 saatte kartları açılır. “dedi.