Zarar görmüş istinad duvarlarının ortaya çıkardığı tehlikeyi diğer günlerde de gözler önüne sermiştik.Bu seferde Ağa Mahallesinde köprünün yanında bulunan istinad duvarı, meydana gelen şiddetli yağmur sonucu zarar gördü. Oluşan çukurlar ve olan su sızıntıları nedeniyle zarar gören duvarın çevredeki insanlara da zararı oldukça büyük. Camikebir Mahalle Muhtarı İhsan Gün, bu sorunlarla uzun süredir karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

 

 



Gün:" Uzun süredir bu sorunla karşı karşıyayız. Çevreye ve mahallede oynayan çocuklara zararı olan yıkımın bir an önce tadilat yapılmasını istiyoruz, yoksa ortaya daha büyük sorunlar çıkabilir" dedi.

 



Şiddetli yağmur sonucu oluşan çukurların dereye kadar inmesi ise bir başka tehlikeyi gözler önüne seriyor. Çatlayan intinad duvarının altından akan sular toprağı sürükleyerek mahalle sakinlerinin kullanım alanı olan yerlere kadar açılıyor ve böylece kişinin dereye düşme tehlikesi otaya çıkıyor. Madur olduklarını dile getiren İlker Tabana ise olayla ilgili gerekli tedbirin alınmasını ve çukurlar kapatılmazsa daha büyük sorunlarla karşılaşılacağına dikkat çekti.

 



ÇEVRE SORUNLARI ISLAH EDİLMEYİ BEKLİYOR

Kameraya yansıyan bir diğer görüntü ise çevre sorunuyla ilgili. Etrafta yığılan çöplerin dereye ve çevrede ikamet eden insanlara zararı oldukça fazla. İlerleyen günlerde daha büyük sorunlar açacak olan çevre sorunları ıslah edilmeyi bekliyor. Devlet Su İşleri ve belediyeden yardım bekleyen sakinler derede bulunan çöp ve çamur birikintilerinin temizlenmesi için yetkililere ricada bulunuyor. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde olası yağış şartlarının derenin ıslahı yapılmadığı taktirde sel felaketine davetiye çıkarıyor.

 

Haber: Ö. YILMAZ