Akçakoca’nın Hemşin Köyü’nde bulunan ve 7 köyü bağlayan ana yol çöktü. Köy Muhtarı Ayhan Kibar yolda 30 metre uzunluğunda ve 2 metre derinliğinde çökmeler meydana geldiğini dile getirdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Köy Muhtarı Ayhan Kibar, çökmenin devam ettiği için yetkililerin herhangi bir müdahalede bulunamadığını söyledi.


Kibar yolun durumuyla ilgili olarak şunları da ifade etti: "Bu yol 7 köye ulaşımı sağlıyor. Alternatif yollarımız var. Buralardan ulaşım sağlanıyor. Ancak genelde bu yol kullanıldığı için biraz sıkıntı yaşandı. Ayrıca yolun altında su şebekesi de geçiyor. O da zarar gördü"
Kibar, yolun ulaşıma kapalı olduğunu yetkililerin çökmenin sona ermesinin ardından çalışmalara başlayacağını ifade etti.


Bir yol çökme haberi de Çilimli’ye bağlı Karaçörtlen Köyü’nde meydana geldi. Bir hafta önce oluşan yoldaki çökmenin olumsuz hava şartları sebebiyle düzeltilemediği ifade edildi.


Köy Muhtarı Tahir Gülbahar, yolun şuan ulaşıma kapalı olduğunu belirtti. Gülbahar, yoldaki çökmenin daha öncede yaşandığını sorunun çözümü için özel idare mühendislerinin proje hazırlayıp valiliğe sunacağını aktardı.

 

Haber:Y.SEVER