Yaklaşık 6 ay kadar önce Düzce’de engelli vatandaşlarımız tarafından kurulan derneğin sözcüsü olarak haber merkezimize başvuran Cengiz Aygün, yaşadıkları bazı sıkıntılar dolayısıyla Belediye Başkanıyla görüşmek için randevu aldıkları halde bir türlü görüşemediklerini dile getirdi. Sıkıntılarını Belediye Başkanına duyuramayan dernek, valiliğin kapısını çalmadan önce, haber merkezimize başvurdu, sıkıntılarını anlattı ve duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden destek istediklerini belirtti.



Bozulan akülü sandalyelerin tamirinin çok pahalı olduğunu, birçok engelli vatandaşın böyle bir durumla karşılaştığında bu bedeli ödeyemediğini belirten Aygün, bu durumdan yakındı ancak Düzce’de engelli olmanın eskiden daha zor olduğunu da sözlerine ekledi ve “önceden görme engellilerin yolu yoktu, onlar yapıldı. O sıkıntı vardı, şimdi hastane tarafı sıkıntılı.” dedi.



Şu anda bir dernek binalarının bulunmadığını söyleyen Aygün, “Büyüklerimizden ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.” diyerek yetkililere ve duyarlı vatandaşlara seslendi.

 

Haber: S. Dervişoğlu