En çok gurbetçisi bulunan ilçe olma özelliği taşıyan Yığılca, bayram tatili vesilesiyle alışılmışın dışında bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. 9 günlük tatili fırsat bilen Yığılcalılar akrabalarıyla bayramlaşmak için soluğu memleketlerinde aldı. Avrupa'dan gelen tatilcilerin de etkisiyle Yığılca’da tarihi bir kalabalık yaşandı. Özellikle Düzce'ye en uzak ilçe olmasına bağlı olarak iş olanaklarının yetersiz olması nedeniyle bir çok vatandaşın ekmek parası için ilçe dışına çıkma yolunu seçtiği ilçedeki gurbetçi sayısı binlerle ifade ediliyor.

Öte yandan bayram hareketliliği en çok esnafın yüzünü güldürdü. Sokakların insanlarla kaynaması alışverişin de artmasını sağladı. İlçede bulunan ekmek fırınları ekmek yetiştirmeye çalışırken, market ve manavların da müşteri trafiğinden oldukça memnun olduğu öğrenildi.


Park yeri bulmakta zorlandılar

Yığılca sokaklarının bayramla birlikte şenlenmesinin en çok kendisini sevindirdiğini anlatan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, yoğunluk sonucu sürücülerin park yeri bulmakta dahi zorlandıklarını ifade etti. Başkan Yiğit yaptığı açıklamada tatilçilerle birlikte ilçe nüfusunun şu an itibari ile 100 bine doğru yaklaşmış durumda olduğunu belirterek, “Vatandaşımız akın akın geliyor. Bütün ekiplerimizle hemşehrilerimizi ilçemizde en güzel ağırlama noktasında çalışıyoruz. Bayram boyunca da çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber:C.ÜSTÜNER