“ Düzce yatırım fakiri” başlıklı haberimizde, yatırım almayan ilçelerden biri olan Yığılca’nın özellikle yol ve hastane konusunda beklemede olduğunu dile getirmiştik. Mayıs ayında Yığılca ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yol sorununun bir an önce çözülmesi talimatı vermesine rağmen, henüz Yığılca’nın büyük sıkıntısı olan yol sorununda önemli bir adım atılmadı.

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, 29 Temmuz 2011 tarihinde yapılan İl Koordinasyon toplantısında Karayolları Bölge temsilcisi ile bu konuyu görüştüğünü, kendisine o zaman verilen bilgi dahilinde, yolun ihalesinin yapıldığını öğrendiğini belirtti. Şahin, “ Ancak sonrasında nedir ne değildir, bilgi verilmedi. İhale kesinleşti mi, ihale süreci nedir henüz bilgimiz yok. Beklenti içindeyiz. Başbakan gelmeden önce Hasanlar Köprüsünden Yığılca’ya doğru 4 km lik yolun ihalesi yapılmış kamulaştırma işlemleri tamamlanmıştı. Ancak bu bölgede de herhangi bir çalışma yok.” Dedi.

Hastane için 15 Ekim dendi

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, geçtiğimiz yıl diğer ilçeler ile birlikte gündeme gelen entegre hastane konusunda ise şu açıklamayı yaptı. “ 12 kasım Düzce depremi yıldönümünde 2 yıl önce Sağlık Bakanı Düzce’ye geldiğinde entegre hastane söz vermişti. O günden bugüne bir gelişme yaşanmadı. Hastane için uygun görülen yer çevre planında spor kompleksi yeriydi. Biz çevre planında yerini gösterdik, imar planında düzenlemeleri yaptık. Kanalizasyon hattı ve yol durumu dahil Hastane yeri için belediyenin üzerine düşen tüm işleri yaptık. Yer ile ilgili bütün bilgileri valimize ilettik. Yine 29 Temmuzda yapılan koordinasyon toplantısında İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek’ten hastane konusuna açıklık getirmesini istedim. Şimşek, hastanenin ihalesinin en geç 15 Ekim’de yapılacağını, Yığılca hastanesinin diğer ilçelere yapılacak olan hastanelerden ayrı olduğunu, TOKİ’nin ihale için çalışmalara başladığını söyledi. Sağlık Bakanının temsilcisi olarak Şimşek’in sözünü senet kabul ettiğimizi söyledim. Şimdi 15 Ekim’i bekliyoruz.”

Yığılca gençleri sahaya kavuştu

Yığılca, yol ve hastane konusunda atılacak adımları beklerken, ilçe için sevindirici gelişmeler de yaşanıyor. Yığılca’nın yıllar sonra modern bir sahaya kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, artık gençlerin çamurlu sahada top oynamayacağını, konuk takımlarla iyi bir sahada mücadele edileceğini söyleyerek, önümüzdeki günlerde sahanın hizmete açılacağını belirtti.

Haber; H. İŞCAN