Yığılca'nın kalkınması konusu geniş katılımlı bir çalıştay ile ele alınacak. Düzce Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü AB Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın sponsorluğu ile Düzce'nin gelişmişlik açısından en geride kalan bölgesi olan Yığılca'nın sorunlarının çözülmesi için bir çalıştay düzenleniyor.

Hasanlar Barajı'nda açık havada bir piknik şeklinde düzenlenen çalıştaya, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Milletvekilleri, Düzce Üniversitesi'nden temsilciler, Karayolları, DSİ ve Düzce'de görev yapan daire amirleri, Orman Bölge Müdürlüğü temsilcileri gibi çok önemli görevliler katılacak.Toplantıya, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılabileceğine ilişkin bir beklentinin de bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda Yığılca'nın kalkınması, yoksulluğun azaltılması ve istihdamın arttırılması amacaıyla Yığılca Düzce karayolunun duble yola dönüştürülmesi, Hasanlar Barajı'nın çevresine yol yapılması ve turizme açılması ele alınacak.

Düzce Valiliği'nin davetinde, kurum amirlerine kurumlarının yasal görevleri dahilinde amaçlara ulaşmak için yapabilecekleri, Yığılca'nın kültür ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için kurumların yapabileceği katkılar, konuya ilişkin mevzuat çalışmaları ve Yığılca'da istihdamın geliştirilmesi için kurumlara düşen görevler konusunda hazırlıklı olmaları istendi.

Kültür ve Turizm İl müdürü Özcan Budak, İGM üyelerini Çalıştay Pikniğine davet ederken, amaçlara ulaşmada önerisi ve engelleri aşmada rolü olabilecek tüm tarafların çalışma kapsamında bir arada bulunacağını belirtirken, sorunların muhataplarının toplu halde aynı konular üzerinde odaklanmasının çok yararlı olacağını umduğunu dile getirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun toplantıya katılması konusunu sorduğumuz Düzce Milletvekili Celal Erbay ise, daveti bakana ilettiklerini, henüz kesin bir cevap alamadıklarını, ancak Bakan Eroğlu'nun programının uygun olması durumunda Çalıştaya katılacağını umduklarını dile getirdi.