Yığılca ‘nın Traşlar köyünde Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Geçmişten günümüze tarım aletleri sergisi için tören düzenlendi. Törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Yığılca Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İl Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törenin ardından konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan bu program için niye burasının seçildiğine bakmak lazım diyerek, Yığılca’nın turizme açılması için tanıtım yapılmasının önemine dikkat çekti. Kılınç büyük şehirlerin stresinden kaçan insanlar için Yığılca’nın olağan dışı olanakları bulunduğunu da anlattı.

Vali Bülent Kılınç tarım aletleri sergisini açtıktan sonra sergide yer alan aletlerin tek,tek ne işe yaradığını öğrenmeye çalıştı. Fındık ağacından yapıldığını belirtilen ve halen sofra olarak kullanılan ağacın kalınlığı karşısında hayretlere düşen Vali Bülent Kılınç,”Bu kadar büyük fındık ağacı varmıymış.” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Serginin hemen yanında Kilim dokuyan 59 yaşındaki Havva Çamcı ise Vali Bülent Kılınç’a kilimin nasıl dokunduğunu gösterdi. Serginin ardından Yığılca Orhangazi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Halk oyunları gösterisinin bitiminde törene katılan davetlilere köy yemekleri ikram edildi.

Vali Bülent Kılınç 5 Yıl önce Turizm Müdürü Özcan Budak ve Orman işletmesi yetkilileri ile gezi esnasında tesadüfen buldukları Saklıkent Şelalesinin yolunun açılışına katılmak için Traşlar köyünden ayrılarak Şelalenin bulunduğu alana geçtiler. Vali Kılınç Yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra kurdeleyi keserek yolu trafiğe açtı.

 Bir süre şelalenin karşısında semaverde demlenen çayı içen Vali ve Davetliler orman içinde temiz havanın tadını çıkardılar. Yaklaşık 80 metreden dökülen şelale bölgeye yeni gelen misafirlerin ilgisini çekti.