Bir süre önce Düzce’de göreve başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan hem şehri daha yakından tanıma hem de protokol üyeleri ile tanışma amacıyla ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda son durağı Yığılca olan İl Müdürü Taştan’a, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kemal Akçay da eşlik etti.



Yığılca Kaymakamlığı’nın ardından Yığılca Belediyesi’ne geçen ve Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ile bir araya gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan, ilçenin doğal ve tarihi zenginlikleri hakkında Başkan Yiğit’ten bilgiler aldı.
Görüşmede çalışmaların ortak merkezde koordineli bir şekilde yürütülmesi ve bu sayede daha kısa zamanda daha kalıcı sonuçlar elde edileceği fikri üzerinde duruldu.

Ayrıca bölgenin önemli turizm destinasyonlarından olan Sarıkaya Mağarası'nın yanı sıra Yığılca Şelaleleri, tarihi dokusunu koruyan köyleri ve kültürel yapısının korunarak turistik açıdan değerlendirilmesi ziyarette altı çizilen konular oldu.

“İlçe turizmi için önemli sonuçlar alacağız”

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ziyarete ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Düzce İl Kültür Müdürü Sayın Resul Taştan ve Şube Müdürümüz Sayın Kemal Akçay ilçemize gelerek bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaretin ana teması Yığılca'nın Düzce turizmine katkıları ve katkıların nasıl arttırılacağı yönünde oldu. Bilindiği üzere ilçemiz Yığılca Şelaleleri, barajı, mağaraları, kültürel yapısı, otantik köy yaşamları, ormanı, deresi, suyuyla bir çok alanda turizm anlamında paha biçilemez kıymette. Maalesef ki bu zamana kadar beklenen patlamayı yapamadık. Sayın il müdürümün de çalışmaları ve katkısı ile yürüteceğimiz ortak çalışmalar ile büyük turizm atılımını gerçekleştireceğiz düşüncesindeyim. Sayın il müdürümüzün Sarıkaya Mağarası’nın tam kapasite ile ülke turizmine hizmet etmesine yönelik çalışma ve tanıtım faaliyetleri var. Bu çalışmalar bölge turizminin değer bulması açısından çok önemli. Yine sayın müdürlerimiz ile yaptığımız sohbette ilçemizin diğer turizm değerlerini de gösterme ve anlatma fırsatı yakaladık. Koordineli bir çalışmayla kalıcı ve ivedi sonuçlar alacağımızın kanaatine ulaştık. Sayın müdürlerime gerçekleştirdikleri ziyaret ve çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah ilçe turizmi için önemli sonuçlar alacağız."

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ