Yığılca yolu ile ilgili açıklamalar yapan Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, 33 kilometrelik yolun 1,5 kilometresinin daha önce yapıldığını ve parça parça yapımının devam ettiğini ifade etti. Hasanlar Barajı ve Gürcüçiftlik’e kadar olan bölümde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şahin, çalışmaların durmuş gibi göründüğünü fakat elektrik tellerinin yapımından dolayı çalışmaların bu aralar durduğunu ifade etti.

“33 kilometrelik yolun 1,5 kilometresi daha önce yapılmıştı. Parça parça yapılırken bir bölümü de ihale edilmişti. Hasanlar Barajından Gürcüçiftlik'e kadar olan bölümde çalışmalar devam ediyor. Şuanda durdu gibi görünüyor fakat elektrik direklerinden dolayı bir durgunluk var. Elektrik direkleri yenileniyor. Bize verilen en son bilgiye göre yolda ihalenin yapıldığı ve sürecin başladığı konusunda. Bunun dışında herhangi bir bilgi verilmedi.

Yolun yapımının uzun soluklu bir iş olduğunu ifade eden Başkan Şahin, 25-30 kilometrelik yolda kamulaştırma çalışmaları olacağından dolayı yolun 3-4 senede bitmeyeceğini ifade etti.

“Bu şekilde büyük projelerin hemen bitmesi mümkün değil. İhaleyi alan firma şantiye kuracak. 25-30 kilometrelik bir yol. Burada bir kamulaştırma yapılacak. Elektrik problemini daha yeni yeni aşmaya başladık. Bize verilen bilgiye göre yolun yapımı 3-4 yılda ancak bitecek. Bir dahaki seçime kadar biter herhalde.”

Haber; R. BAL