Yığılca’nın iki önemli sorunu; Yol ve hastane. Mayıs ayında Yığılca ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yol sorununun bir an önce çözülmesi talimatı vermesine rağmen, yıllardır yılan hikâyesine dönen ve bir türlü yapımı tam manası ile başlamayan yolda çalışmalar şuan için durdu.

Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın yaşandığı yolun ölüm yolu olmaktan çıkması için başlayan çalışmaların ilk ayağı olan ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayan çalışmalar kamulaştırma engeline takıldı.

İhaleyi alan firma tarafından geçtiğimiz aylarda başlanan ve etap etap ilerleyeceği açıklanan çalışmaların şu günlerde durduğu öğrenildi. Kamulaştırma noktasında yaşanan bir takım sorunlar nedeni ile makineler dururken, Yığılca halkı bu sorunun da en kısa sürede aşılıp yolda çalışmaların tekrar başlamasını dört gözle bekliyor.

Yığılca için bir diğer önemli konu ise Yığılca’ya yapılacak olan entegre hastanesi. Geçtiğimiz yıl üç ilçede yapılacağı açıklanan entegre hastaneler ihale sürecine giriyor. Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin’in daha önce 15 Ekim olarak açıkladığı Yığılca entegre hastanesi ihalesinin 22 Aralık’ta yapılacağı öğrenildi.

Bilindiği gibi Sağlık İl Müdürü Ersin Şimşek, hastanenin geç kalma sürecinin Sağlık Bakanlığı tarafından olmadığını Yığılca Belediyesinin evraklarında eksiklik olduğu için ihaleye çıkamadığını belirtmişti.

Haber; S.KAŞKIR