Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Yığılca’ya dair birbirinden önemli açıklamaları Öncü TV farkıyla Düzcelilerle paylaştı. Yığılca’nın dört bir yanının şantiye havasına büründüğünü dile getiren Yiğit, Yığılca’da kısa vadede yapılacak büyük çaptaki faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2015 yılı Yığılca ve Yığılca Belediyesi için olağanüstü hareketli devam ettiğini vurgulayan Yiğit, önemli işler yaparak 2016 yılında Yığılca’nın çok farklı bir kimliğe bürüneceğini ifade etti. Yiğit, yapımı süren ve başlayacak çalışmalarda kredi kullanmadıklarının altını çizerek öz kaynaklarla gerekli ödemeleri yaptıklarını söyledi.

35 MİLYONLUK DEV PROJE: DÜZCE TURİZMDE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK
Yiğit, öncelikle Melen Deresi Turizm Projesinin müjdesini Düzcelilere verdi. “Yığılcalı hemşerilerime ve Düzcelilere bir müjde vermek istiyorum. Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız bir projemiz mevcuttu. Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecimde ana projelerimden biri olarak açıkladığım Melen Dere Turizm projemizin 12 Haziran itibariyle ihalesi yapıldı ve Düzce’mize ivme kazandıracak, ilçemize ivme kazandıracak, Düzce sınırlarını aşacak olan Melen Dere Turizm projemizin yapılacak olmasını Düzce’miz için önemsiyorum. Bugün bu projemiz birçok esnafımızı ve otelcimize ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Binlerce insanı istihdam edecek olan 6 kilometrelik Melen Deresinin sahil çalışmasının ihale edilmesi ilimiz için müjde niteliği taşıdığını düşünüyorum. 1-2 yıl içerisinde bu projenin bitimiyle Düzce turizmde hak ettiği değeri görecektir. Düzce’de turizmle uğraşan birçok vatandaşımız bu sayede nefes alacak. Birçok işletme bu sayede işlerini büyütebilecek.”

Yiğit, projede 6 kilometrelik sahil bandıyla birlikte şelaleler, piknik alanları, baraj, yürüyüş alanları ve insanların rahat dinlenebileceği bir alan oluşturulacağını paylaştı.

ÇİLE YOLU, MUTLULUK YOLUNA DÖNÜŞECEK
Ulaşımla ilgili 2 yıl içerisinde hiçbir sıkıntılarının kalmayacağını belirten Yiğit, Düzce-Yığılca yolunda yapılacak çalışmalar hakkında konuştu. “Düzce-Yığılca yolumuzla ilgili hiçbir finansman sıkıntımız kalmadı. Yolumuzun en can alıcı noktası olan Akçaören mevkiinde 771 metre yüksekliğinde viyadük yapılması noktasındaki çalışmalarımız artık son aşamaya geldi. Ayak çalışmaları için etüt çalışmaları yapıldı. Proje çalışması bitti. İhale aşamasındayız. 2016’nın başında da Yığılca’ya gelen vatandaşları yoran virajlı yollarımız artık tarihe karışacak. Yine Akçaören Viyadüğüne eşdeğer olarak Aydın Köyü’nde küçük çapta bir viyadüğümüz var. Yine aynı şekilde Dutlar Köyü’nde bir viyadüğümüz var. Bu viyadüklerin yapılmasıyla birlikte Yığılca’nın yolu artık çile yolu olmaktan kurtulacak. Eşsiz baraj manzarasını da dikkate alacak olursak bu yolumuz insanlarımızın tercih edeceği mutluluk yolu haline gelecek. Bu yolu sadece Düzce-Yığılca yolu olarak değerlendirmiyorum. Düzce’mizin Karadeniz’e açılan hatta Karadeniz Demir Yoluna açılan kapısı olarak bakıyorum.”
 
OTEL, HEM TURİZMİ HEM DE İŞ HAYATINI CANLANDIRACAK
Paylaştığı çalışmaların 2 yıl içerisinde gerçeğe dönüşeceğini ifade eden Başkan Yiğit, turimzde ilçeyi canlı tutmak adına birde otel projesini Yığılca’ya kazandırmak istediklerini aktardı. “İlçemiz için söylenen ‘Saklı Kent’ tanımlamasını literatürden kaldırıyorum. İl dışından gelen turistlerimiz ilçemizde konaklama imkanları kısıtlı olduğu için günübirlik ziyaretler bulunuyor. İlçemizin ekonomisine ve sosyal yapısına katkı sağlayacak olan otel projemize yakın bir zamanda başlayacağız. 2016 yılında da dışarıdan gelen misafirlerimizin hizmetine açacağız. Otelimizi turizm standartlarına uygun insanımızın her ihtiyacına cevap verebilecek, değişik etkinliklerinde yapılabileceği bir otel pozisyonuna getireceğiz. Bu otelimizden birçok işsiz vatandaşımıza iş imkanı sağlayarak istihdama katkı sağlamasını temenni ediyoruz.”

Haber:Y.SEVER