Bilindiği üzere programın birincisi geçen yıl ramazan ayında 'Birlik ve Beraberlik İftar Programı' olarak gerçekleştirilmişti. 2. iftar Programına Vali Ali Fidan, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü ve Ayşe Keşir, Eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Başsavcı Vekili Ahmet Altun, İl Jandarma Alay Komutanı Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, diğer protokol ve vatandaşlar katıldı. Yığılca’ya yatırım desteğinde bulunacak olan ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu’da iftara katılan isimlerdendi. Ağaoğlu, Yığılcalılardan yoğun ilgi gördü.

Akşam ezanın okunması ile oruçlar dualarla açılırken, başlayan İftar programında canlı olarak tasavvuf musikisi ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi.


Vali Ali Fidan İftar Programından yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe vurgu yapıp, katılımcıların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutladı. Vali Fidan konuşmasının devamında; ”Sayın Milletvekillerimiz, protokolün değerli üyeleri, değerli Yığılcalılar, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili çocuklar, ben de bu güzel akşamda bu mübarek ramazan gecesinde ramazanın bereketini rahmetini bizlerle paylaştığınız için bizi böyle kalabalık şekilde karşılayıp misafir ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu akşam güzel Yığılca İlçemizde vefakâr çalışkan vatanperver Yığılcalı hemşerilerimizle beraber olduk kalabalık bir ortamda ramazanın güzelliğini paylaştık. İnşallah bu ramazanlar hürmetine birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz hep böyle daim olur. Sürekli birlik beraberlik içinde oluruz. Birlik ve beraberliğimiz daha da pekişir. İftarın organizasyonunda emeği geçenlere, başta Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kaymakamımızla birlikte bu ilçede uyumlu bir çalışma gösterdiler. Kaymakamımıza yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Değerli Yığılcalılar şimdiden Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum Allah’a emanet olunuz.” İfadelerinde bulundu.



Katılımın oldukça yüksek olduğu iftar programında konuşan Yığılca Belediye başkanı Muzaffer Yiğit ise “bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve Yığılca’mızın bir geleneği haline gelen toplu iftarlarımızın finali niteliğindeki bu iftarımıza gösterdiğiniz yoğun ilgiye teşekkür ediyorum. Bugün soframızı onurlandıran ve ilçe halkımızı yalnız bırakmayan sayın valimiz Ali Fidan'a ve ilçemize yatırım kararı alan iş adamımız Ali Ağaoğlu'na sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.



Fidan; cami cemaati ile bir süre sohbet edip, Yığılca Şehir parkında iftar sonrası ilahi sanatçısı Sedat Uçan’ın ilahi dinletisini dinledi.