Vali Vasip Şahin, Milletvekili Fevai Arslan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz bugün Yığılca’da düzenlenen açılış programına katıldı. Kaymakam Nuri Gezici ve Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ile Yığılca halkının katılımıyla geçtiğimiz aylarda yapılan Yığılca sentetik çim sahasının açılışı bugün gerçekleştirildi. Vali Vasip Şahin açılış öncesi yaptığı konuşmada, Yığılca için eldeki tüm imkanların kullanacağını söyleyerek, bu saha sayesinde gençlere spor imkanı sağlanacağını vurguladı.

Şahin,  “ Göreve geldiğim günden buyana, gerek siyasiler gerekse sivil toplum kuruluşları ile birlikte Yığılca’ya pozitif ayrımcılık uygulama kararı aldık. Eldeki imkanları paylaştırma noktasında Yığılca için biraz geç kaldık. Yedigöller yolunun yapılması ile birlikte Yığılca canlanacak. Bu saha ile birlikte ise gençlere spor yapma imkanı sağlanacak.” Dedi. Vali Şahin, ilk görev yeri olmasına rağmen tecrübeli bir bürokrat gibi ilçede bugüne kadar bir çok başarılı işlere imza atan Kaymakam Nuri Gezici'ye de övgüler yağdırdı.
Açılışa katılan Milletvekili Fevai Arslan ise yeniden başlayan Yığılca yolu konusunda açıklamalarda bulunurken, “ kesin söz vermiyorum ama yola viyadükler konulması için çalışmalar yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 360 bin TL ödenekle, 400 kişi alabilecek kapasiteli ilçe stadının açılışı yapıldı. Açılış sonrası Vali Şahin, Milletvekili Arslan ve Başsavcı Ramazan Solmaz penaltı atışı yaptılar.

Muhtar garaj sorununu iletti

Açılışın ardından Yoğunpelit Köyü Muhtarı Mehmet Dalkılıç, Vali Vasip Şahin’e köyü ile ilgili sorunları ileterek yardım istedi. Muhtar Dalkılıç, köyde D4 belgesi ve garaj sorunu olduğunu söylerken, emniyetin haksız yere ceza kestiğini iddia etti. Vali Şahin, emniyet müdürüne talimat vererek köyün  bu sıkıntısının giderilmesini istedi.

Bekirler köyüne ziyaret

Vali Vasip şahin ve protokol üyeleri, Yığılca kaymakamlığı tarafından maddi imkanı olmayan aileler için yapılan evlerden birini de ziyaret gerçekleştirdiler. Bekirler köyünde Mehmet Türker’e ait ev ziyaret edilerek hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

 Haber; H. İŞCAN