Yığılca’da vatandaşı mağdur eden elektrik kesintilerine çözüm aramak için taraflar bir araya geldi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit enerji hatlarında yaşanan problemlerin giderilmesi noktasında neler yapılabileceğini ele almak üzere TEDAŞ Sakarya Bölge Müdürü Tuncer Yeşilyurt ve Elektrik Teknikeri Fatih Pehlivan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda enerji hattının ilçeye tek hat üzerinden verildiğini, bunun neticesinde de olası arızalarda ek hattın olmaması sebebi ile sıkıntılar yaşandığı ifade edildi.

İkinci bir elektrik hattı çekilecek
Sorunun ikinci bir elektrik hattı çekilerek aşılacağını ifade eden TEDAŞ Sakarya Bölge Müdürü Tuncer Yeşilyurt, "Sayın Başkanımız gerekli yazışmaları başlattığı andan itibaren bizler de Yığılca adına yapılması gereken ne varsa çalışma programına alacağız. Çalışmaları tamamladığımızda Yığılca'da yaşanan enerji problemleri artık son bulacak." şeklinde konuştu.

“Gerekli başvurularımızı yazılı olarak en kısa zamanda yapacağız”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise toplantı hakkında yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: "İlçemizde özellikle son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri tüm halkımızı olduğu gibi bizleri de mağdur ediyor. Düşündük ki acil olarak bir çözüm yolu bulmalıyız. Bu amaçla TEDAŞ Sakarya Bölge Müdürümüz Sayın Tuncer Yeşilyurt ile bu görüşmeyi gerçekleştirdik. İlçemizdeki sıkıntıyı masaya yatırdık. Sorunun nedenini araştırdık ve çözüm yolu noktasında neler yapabiliriz, mağduriyeti nasıl gideririz bunun üzerine fikir alışverişi yaptık. İlçemize elektriğin tek hattan sağlandığını, olumsuzluğun bundan kaynaklandığını, çözümü olarak da ikinci bir hattın çekilmesi gerektiğinde hemfikir olduk. Gerekli başvurularımızı yazılı olarak en kısa zamanda yapacağız. Sayın müdürüm de yazışmaların başlamasına istinaden çalışma takvimine alınacağını bizlere söyledi. Yakın zamanda ilçemiz adına bu problemi çözüme kavuşturacağız. Artık Yığılca’da elektrik kesintisi diye bir sorun yaşanmayacak.”

Haber: C. ÜSTÜNER