Yığılca Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında ilçenin tanıtımı ve sosyal hayatın gelişmesi adına aldığı karar doğrultusunda düzenlenen festivalin ilk günü dolu dolu geçti. Düzce Milletvekillerinin yanı sıra Ak Parti İl teşkilatı ve ilçe teşkilatının katılım göstermediği festivalde CHP teşkilatının yanı sıra çevre illerdeki milletvekilli tam kadro katıldı. Festival Belediye önünde kortej yürüyüşü ile başladı. Mehteran eşliğinde yapılan yürüyüş festival alanına kadar sürdü. Yığılca halkı da yol kenarlarında yürüyüşü meraklı gözlerle izledi.

Festival alanında son bulan yürüyüş protokol konuşmaları ile devam etti. Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmada Yığılca'nın doğa harikası bir ilçe olduğuna dikkat çekerek ilçenin çok kısa sürede gelişme kaydedeceğini belirtti. İlçenin kalkınması için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Su, Düzce valisi olarak elinden geleni yapacağını ifade etti.

 

 




DEĞERLER DİLE GETİRİLMİŞ ANCAK...

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ise konuşmasında Yığılca'nın turizm potansiyellerinin ön plana çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Özcan, "Yığılca ilçesi muhteşem doğa güzelliklere sahip Allah'ın nadide güzel yerlerinden olan bir mekan. . Yığılcamızın turizm değerleri dile getirilmiş ancak maalesef bu güzel değerler vatandaşımızın kalkınmasına katkı olacak şekilde dönüştürülmemiş. Şuanda Başbakanımız talimatıyla yolumuz yapılmakta o yapıldığında büyük katkı sağlayacak. Önümüzdeki 5-10 senede Yığılca'da bir turizm merkezi olabilir diye hayal ediyorum. Burada görev sürem boyunca bunu gerçekleştirmek adına gereken gayreti göstereceğim." dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Festivallerin Dayanışma Kardeşlik ve Güzellikleri paylaşma günü olduğunu hatırlatarak ilçe halkı ile bu anı paylaşmaktan büyük haz aldığını söyledi.

Şahin, "Dünyada tek ekotip olan Yığılca ana arısına sahip bir ilçeyiz. İlçede Yığılca ana arısı üretimine önem verildi. Nasıl 'Denizli' denildiğinde horoz, 'Kadıköy' denildiğinde boğa çağrışıyorsa, 'Yığılca' denildiğinde de Yığılca ana arısı akla gelmeli" diye konuştu.

Düzce Üniversitesi rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise Yığılca'da arıcılığı geliştirmek adına önemli projeler yaptıklarını, yeni projelerde geliştirmek adına çalışma yaptıklarını söyledi.

 



ESKİ KAYMAKAM UNUTULMADI

Konuşmaların ardından festivalin düzenlenmesine destek ve katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Festivalde özellikle Yığılca-Yedigöller yolunun yapılmasında büyük özveride bulunan eski Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici'de unutulmadı. Festival için Yığılca'ya gelen Malatya Pötürge kaymakamı Gezici'ye plaket Kaymakam Mehmet Özcan tarafından takdim edildi.

Konuşmaların ardından Yedigöller fotoğraf sergisi gezildi. Ardından Yığılca ana arısı ve balının bulunduğu stant ziyaret edilerek ağızlar tatlandırıldı. Akşam Agon Halk Dansları Topluluğu ve yerel sanatçıların sahne aldığı festivalin ilk akşamında Yığılca halkı doyasıya eğlendi. Konser sonunda Yığılca Belediye başkanı Bünyamin Şahin, sanatçılara Yığılca balı,Yığılca balı losyonu, Yığılca fındığı ve çiçek hediye etti.

 

 

 

Haber; S. KAŞKIR