Düzce merkezde karla mücadele sürerken ilçelerde özellikle Yığılca'da kar kalınlığının merkezde 1 metreyi bulması karla mücadeleyi zorlaştırıyor.Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, kar kalınlığı bir metreyi aşmasına rağmen merkezde yolları kardan temizlediklerini belirterek, Yığılca-Düzce bağlantı yolunun kapalı kalmasına da isyan etti.

 

Başkan Yiğit, ilçede karla mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini 1 metreyi aşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 2 metrenin üzerine çıktığını da belirterek, merkezde Yığılca belediyesine ait 5 aracın aralıksız kar açma çalışmalarına devam ettiğini, köylerde ise zaman zaman 1,5-2 metreyi bulan kar kalınlığının çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.

 

Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, gece etkisini artırarak devam eden kar yağışı ile mücadelemiz dün geceden bu yana aralıksız bir şekilde devam ettiğini ekiplerin vardiyalı bir şekilde çalışarak cadde ve sokaklarımızı açık tutmaya çalıştığını belirterek "İlçe merkezinde kapalı mahalle, cadde ve sokak yolumuz kalmadı. Tüm mahalle ve sokaklarımızı ulaşıma açtık.Kar yağışı bir yandan devam ediyor ama belediyemiz kar sınavını başarılı bir şekilde geçiyor" dedi.

 

Düzce genelinde son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığıın kaydeden Başkan Yiğit, "Belediyemizin daha önce almış olduğu tedbirler ve acil müdahale programı sayesinde vatandaşlarımız bu yoğun kar yağışından etkilenmediler. Yağan kar yağışına zulüm olarak değil bereket olarak bakıyoruz.Yığılca belediyesi en ağır kış şartlarına hazır durumdadır" dedi.

KÖYLERE DE HİZMET GİDECEK

Gerekirse köylerin de yollarını açarak kar esaretinden kurtarılmasına çalışacakların kaydeden Başkan Yiğit,“Araç ve gereçlerimiz 24 saat çalışıyor köylerde bulunan ve acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gerekirse hizmet vermeye hazırız “ dedi. Belediye hoparlöründen darda kalmış ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çağrıda bulunduklarını ifade eden Başkan Yiğit, yakacak gıda ve barınma gibi ihtiyaçların karşılandığını dile getirdi.

Haber;E.TAYHAN