Hat çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün düzenlenen tören ile Yığılca’ya gaz akışı sağlandı ve ilk gaz yakıldı. Törene Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Aksa Düzce-Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ender Onur, firma çalışanları ve Yığılcalı vatandaşlar katıldı.
 

“Yığılca onu asla unutmayacak”

Eski Bakan Faruk Özlü’nün sarf ettiği emeği unutmayacaklarını dile getirerek törenin açılış konuşmasına başlayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, "Bugün Yığılca'mızda tarihi bir gün. Hepimizin hayali olan bir projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Yığılca’mız ilk defa doğalgaz ile tanışmış olacak. Doğalgazın ilçemize gelmesinde, hayallerimizin gerçekleşmesinde çok büyük emekleri olan Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü Bey'i asla unutmayacağız. Yığılca onu asla unutmayacak” dedi.
 

“Yığılca bugün bir miladı yaşıyor”

Doğalgaz hattının ilçeye katacağı değere de değinen Yiğit, “Yığılca gerçekten bugün bir miladı yaşıyor.İlçemizin geri kalan ve şuan için hizmet alamayan noktalarında da doğalgaz çalışmaları mevsim şartlarına göre hız kazanarak devam edecek ve Yığılca bir bütün olarak doğalgazdan faydalanacak. Halkımız şunu bilsin ki hizmet alamayan en ücra noktamız bile kalmayacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
 

“Bin konuta gaz verebilecek seviyeye geldik”

Yürütülen çalışmalar sonucunda kazandırılan doğalgaz hattı hakkında bilgi veren Aksa DERGAZ Bölge Müdürü Ender Onur ise"Bu sene içerisinde çalışmaya başladığımız Yığılca ilçesinde bugün itibariyle sona gelmiş bulunmaktayız. Bu süre zarfında yaklaşık 15 KM’lik bir şebeke hattıyla beraber bin konuta gaz verebilecek seviyeye geldik. Doğalgaz Yığılca’mıza hayırlı olsun. Doğalgaz altyapı çalışmaları bundan sonraki süreçte de devam edecektir"ifadelerini kullandı.

Tören, konuşmaların ardından doğalgazın kullanıma açılmasıyla sona erdi.