Sağlık Bakanlığının obeziteyle mücadele çalışmaları kapsamında Yığılca Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, ev kadınlarının spor yapmalarını sağlamak amacıyla zayıflama programları hazırlandı. Spor salonunda düzenlenen zayıflama programına katılan 30 ev kadını, pilates topuyla yaptıkları fitness hareketleriyle fazla kilolarından kurtulmaya çalışıyor.
 Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ev kadınlarının spor yapmalarını sağlamak amacıyla zayıflama programları hazırladıklarını söylerken, Projeyle ilçede sosyal yaşantının kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Gezici, "Sağlık Bakanlığımız obeziteye karşı bir mücadele başlattı ve bunun için projeler geliştirdi. Biz de neler yapabileceğimizi düşündük ve bu projeye karar verdik" dedi.
Gezici, projeyi hazırlanırken ev kadınlarına "Hangi sporu yapmak istersiniz-" diye sorduklarını ve büyük bir çoğunluğunun "pilates" yanıtını vermesi üzerine bu spora yöneldiklerini söyledi.
 Spor salonunda başlatılan programlara gösterilen ilgiden memnun olduklarını anlatan Gezici, şöyle konuştu:
 "İlçemizde insanların artık farklı talepleri olduğunu gördük ve bundan çok memnuniyet duyduk. Çünkü bizler onlar için buradayız, onlar için çalışıyoruz. Ben de burada görev yapmamdan dolayı onların içinden biriyim ve Yığılcalıyım. Gerek burada görev yaparken, gerekse de görev sürem tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim. Onların farklı beklentilerini karşılayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projenin asıl amacı, kadınlarımızı ev hapsinden kurtararak, obeziteye karşı savaş başlatmaktır. Obeziteye karşı savaşımızı başlattık, devamı gelecek.'
 Gezici, şu anda 30 olan kursiyer sayısının artacağına inandığını sözlerine ekledi