Yığılca Bal Üreticileri Birliği meşhur ve talep gören bir ürün olan Yığılca arısı ve balının satışı ve tanıtımının artırılması amacıyla patent almak için harekete geçti.

Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, bu kapsamda Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunduklarını belirterek, 'En kısa zaman da onaylanması için çalışmalarımız devam ediyor. Patentini aldıktan sonra Yığılca'da has ana arı üretimine geçmek için mart ayı içerisinde 'Ana Arı Üretim Tesisi' kuracak ve Yığılca ana arısı satışlarına başlayacağız. Ayrıca Yığılca'da üretilen balların satışı ile ilgili paketleme ve etiketleme sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla birlik olarak 'Bal Dolum ve Etiketleme Tesisi' kuracağız.'' dedi.

Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, tesis çalışmalarının büyük bir kararlılıkla sürdüğünü ifade ederek, amaçlarının ''Yığılca arısı ve balı sayesinde Yığılca'yı göç veren bir ilçe olmaktan çıkarmak ve kendi öz kaynakları ile geçinebilen bir ilçe yapmak'' olduğunu söyledi.

Bu projelerle Yığılca ekonomisine ciddi anlamda katkı sunacaklarını kaydeden Kara, ''Bu yıl Yığılca arısı ve balının tanıtımı için bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunun için öncelikle kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile bir dizi görüşmeler yaptık ve kurumlarımızdan bu konuda destek aldık. Desteklerinden ötürü herkese teşekkür ederiz.'' dedi.