Yığılca ilçesindeki istihdam sorunu CHP’li yöneticiler tarafından masaya yatırıldı. CHP’li Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, ilçedeki ekonomik kriz, ve işsizliğin önüne geçebilmek adına başlattığı çalışmalar çerçevesinde CHP’li yöneticileri ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla buluşturdu.

Yığılca Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP genel başkan aday adayı Umut Oran, Özel bir tekstil firması idarecileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Yığılca’nın geleceği ve istihdam sorunları masaya yatırıldı. Yığılca’da bulunan esnaf, sivil toplum kuruluşları ve girişimcilerle görüşen CHP genel başkan aday adayı Umut Oran, ilçenin hangi istihdam sahalarına ihtiyacı olduğunu ve yatırımcıyı ilçeye nasıl çekebilirizç gibi konularda bilgiler aldı.
Yığılca’daki insanların çalışkan olduklarını dile getiren Şahin, “ Yığılca’da vatandaşlarımıza yol gösterecek insanlar lazım. Bizim insanımız Düzce’nin her kurumunda çalışıyor” dedi.
Bugüne kadar ilçeye gelen küçük ölçekli yatırımcının çalışanları memnun edemediğini ve yatırımcıya karşı bir güvensizlik oluştuğunu belirterek biz , ilçemize gelecek olan yatırımcıyı sahiplenmeye hazırız, yeterki felecek olan yatırımcı da bizim çalışan insanımıza sahip çıksın dedi.
İlçede ileri gelen esnaf ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise söz alarak ilçede açılması gereken işletmeleri Oran ile paylaştı. İlçede mandıra, tekstil ve organik tarım konularında yeterli birikimde ve deneyimde vatandaşın olduğunu belirten temsilciler, “ Yığılca’da en azından kadınlarımız tekstil işinde çalışabilir. Buraya daha önce 3 tane tekstil fabrikası kuruldu. Bu fabrikalarda çalışan bizim kadınlarımızdı. Şu anda bir tekstil fabrikası açılsa ilk etapta makime kullanmayı bilen 80 kişi çalışabilir. İleriki aylarda bu oran 4 katına çıkacaktır. Şeklinde konuştular. Belediyede vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP genel başkan aday adayı Umut Oran ise Yığılca’ya girişimcinin gelmesi için burayı cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Aynı şartlarda işletme kuracak bir müteşebbis öncelikle İstanbul’a yakın yere fabrika kurar. İşletmeciye hangi alanlarda farklı olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Yatırımı bu alanlara çekebilmemiz için yatırımcıya artılar sunmamız gerekiyor dedi. Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ise, “ Girişimciye gerekli olan sübvansiyonu biz sağlayacağız. Gerekirse düşük kiralı arsa tahsis edeceğiz yeterki gelsinler dedi.