Yıllardır yılan hikâyesine dönen ve bir türlü yapımı tam manası ile başlamayan Düzce Yığılca yolunda çalışmalar yavaş yavaş ilerliyor. İhale aşamasında olduğu ifade edilen yol için bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yığılca’ya giderek talimatı verdiğini ve yolun yapılacağını ifade etmişti.
 
Seçimin hemen ardından yolda çalışmalara başlanacağının söylenmesine rağmen yaklaşık 5 aydır hala yolda doğru dürüst bir çalışma yapılmaması dikkat çekiyor. Sık sık kazaların meydana geldiği ve Yığılca halkının muzdarip olduğu yolda ufak tefek çalışmalar dışında bir hareket görünmüyor.
 
Yolda bazı bölgelerde iki aracın bile yan yan zor geçiştiği de göz önüne alınırsa yıllardır bu çileyi çeken Yığılca halkının sabrı giderek taşıyor. Daha önce mikrofonlarımıza konuşan Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, yol ile ilgili acı gerçeği söylemiş ve Yığılca yolunun bir seçim daha görebileceğini ifade etmişti. Şahin yolda ufak çapta çalışmalar yapıldığını da sözlerine eklemişti.
 
Bu kapsamda Yığılca-Düzce yolunun 1 kilometrelik kısmında yol genişletme çalışmalarına başlandı. Çalışmalar doğrultusunda daha önce ihalesi yapılan ilçe girişi ile güney altı mevkisine kadar olan 1 kilometrelik alanın ihalesini alan firma, istimlak çalışmalarının yapılmasıyla çalışmalara başladı.
 
Firma yetkilileri, alanda istimlak sorununun bulunmasından dolayı, çalışmaların aksadığını, sorunun çözülmesi halinde çalışmaların daha da hız kazanarak, 1 ayda yol genişletme çalışmasının bitirileceğini kaydetti.

 

Haber; R. BAL