Düzce’nin merkeze en uzak ilçesi olması nedeniyle sanayi ve turizm yatırımlarından uzun yıllar mahrum kalan Yığılca, son dönemde yürütülen çalışma ve kazandırılan yeni projelerle kaybettiği seneleri geri kazanmak istiyor. Parmakla gösterilecek kadar eşsiz doğal güzelliklere sahip olması nedeniyle özellikle turizmde kalkınması istenen ve buna dönük yatırımlarla tesisleşmeye gidilen ilçeye, belediye eliyle de yeni bir çehre kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

‘Çevre katliamı olacak’, ‘Arıcılığı bitirecek’ eleştirilerinin gölgesinde Hoşafoğlu Köyü’nde yapımı devam eden Ağaoğlu’nun çimento fabrikası inşaatının kente kazandırılmasında büyük rol oynayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, bir yandan sanayi yatırımlarını yakından takip ediyor, diğer yandan ise belediye olarak ilçenin güzelleştirilmesine yönelik yürüttükleri çalışmaları bizzat yerinde inceliyor.

İlçe girişinin daha estetik bir hal alması amacıyla geçtiğimiz aylarda başlatılan düzenlenme çalışmalarının son durumunu yerinde gören Başkan Yiğit, burada yaptığı açıklamada, “Bizde çalışmanın ne zamanı olur ne de mazereti olur. Tek düşüncemiz var ekibimizle birlikte ilçemizin yarınlarını bu günden farklı kılmak, göreve gelirken söz verdiğimiz sözleri yerine getirmek hatta iki katını üç katını gerçekleştirmek. Yığılca girişini çok modern bir hale getireceğiz. İstiyoruz ki ilçemize ilk defa gelen misafirlerimiz farklı bir vizyonla karşılansınlar, daha sonra Yığılca’mızın eşsiz doğasını tatsınlar, benliklerinde cennet bir Yığılca kalsın.” dedi.